Medové kolieska: Najchutnejšie vianočné pečivo zaliate čokoládou

Recept Medové kolieska: Najchutnejšie vianočné pečivo zaliate čokoládou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ľutujem, že som cesto nepripravila z dvojitej dávky. Teraz sa len pozerám na pár kúskov, ktoré ostali, pretože moje deti mi ich chodili brať zo stola hneď po dokončení. Z tejto základnej dávky mi vyšlo 52 koliesok s priemerom 4 cm. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

200 gpráškový cukor
2 ksvajce
2 lyžicemed
1 lyžičkaprášok do pečiva
100 gmaslo
450 ghladká múka

Náplň:

400 mlmlieko
2 lyžicehrubá múka
4 bal.vanilkový cukor
200 gmaslo
podľa chutipráškový cukor
na namáčanie čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a mixérom vypracujeme jednotné cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť na linke. Po chvíľke cesto rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrojíme kolieska.
  2. Kolieska ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov 7 minút. Po upečení kolieska stiahneme z papiera a necháme vychladnúť.
  3. V mlieku rozmiešame hrubú múku a 4 balíčky vanilkového cukru. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
  4. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, postupne pridávame vychladnutú kašu a vyšľaháme hladký krém, ktorý preložíme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na kolieska. Zlepíme a necháme v chlade stuhnúť.
  5. Po stuhnutí namočíme do čokoládovej polevy. Ja počkám, kým čokoláda zaschne a potom ešte cukrárskym sáčkom s maličkou dierkou robím vzory.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť