Marinované špízy v mede a pive

Recept Marinované špízy v mede a pive
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak ak je už tak teplo, treba využiť gril a pozvať celú rodinku na chutné grilované špízy. Robila som marinádu z čierneho piva, cesnaku a poviem vám, už len pri príprave to voňalo neskutočne. Striedavo som na špíz vrstvila mäso, papriku, slaninu, cibuľu. Samozrejme, pridať môžete čokoľvek, čo máte doma v chladničke. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

400 gbravčové palce (koniec bravčovej panenky)
3 strúčikycesnak
2 lyžicetekutý med
1 lyžičkasladká mletá paprika
120 mlčierne pivo (Kozel)
2 lyžičkydijonska horčica
50 mlsójová omáčka
1 lyžičkačerstvo drvené čierne korenie
3 ksšalotka
podľa chutihimalájska soľ
1 ksčervená paprika
1 kszelená alebo žltá paprika
2 kscibuľa
100 gslanina
2 nožičkyklobása napr. Gyros alebo s medvedím cesnakom
1 lyžicamaslo
1 lyžicaolej
2 lyžicemasť
na podlievanievoda alebo vývar

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na plátky s výškou 1 cm. Cesnak prelisujeme, pridáme tekutý med, pivo, papriku, korenie, sojovku, horčicu a všetko dôkladne prešľaháme. Mäso dáme do misky, pridáme marinádu, riadne premiešame, nádobu uzavrieme a necháme cez noc marinovať v chladničke.
  2. Papriku nakrájame na väčšie kocky, mäso vyberieme z marinády a striedavo s paprikami napichujeme na kovové špízové ihly. Ak použijeme drevené špajdle, namočíme ich vopred do vody. Na dno pekáča poukladáme plátky slaniny, cibuľu nakrájanú na osminky, klobásu nakrájanú na kolieska. Ak nám ostane paprika, pridáme ju tam tiež. Vložíme špízy, osolíme, pridáme masť, podlejeme trochou vody alebo vývaru (200ml) a prikryté vložíme do rúry. Pečieme cca 40 minút.
  3. Potom odklopíme, špízy pretočíme, polejeme výpekom, prípadne podlejeme ešte trochou vody a pečieme ďalších cca 20 minút, kým nezmäknú.
  4. Na oleji a masti necháme zosklovatieť na drobno pokrájanú šalotku, pridáme zvyšok marinády a necháme 10 minút variť.
  5. Túto zmes potom pridáme k mäsu a necháme ešte 10 minút v zapnutej rúre.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť