NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Mäkučké langoše bez kysnutia, na ktoré nemusíte čakať
Mäkučké langoše bez kysnutia, na ktoré nemusíte čakať
Recept Mäkučké langoše bez kysnutia, na ktoré nemusíte čakať
Karambola Karambola    ·   27.9.2020

Mäkučké langoše bez kysnutia, na ktoré nemusíte čakať

Dlho som hľadala recept na langoše, ktoré budú mäkučké a nadýchané a zároveň ich rýchlo pripravím. Tento recept je vynikajúci. Iné už ani nepripravujem. Do cesta ide aj droždie, aj kypriaci prášok, vôbec netreba čakať, kým cesto vykysne a sú krásne nafúknuté. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka
1 lyžička
soľ
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 lyžica
olej
20 g
čerstvé droždie
140 g
biely jogurt
250 ml
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misky dáme všetky suroviny a mixérom s hákmi vypracujeme hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od stien misky.
  2. Preložíme na pracovnú dosku, rozdelíme na 8 častí a každú časť rozvaľkáme na placku.
  3. Smažíme na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán.
  4. Najradšej máme doma langoše s cesnakom, tatárskou omáčkou, kečupom a strúhaným syrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár