Mäkučké koláčiky s lieskovoorieškovým krémom

Recept Mäkučké koláčiky s lieskovoorieškovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tieto koláčiky je dobré pripraviť pár dni vopred, aby sušienka zmäkla a spojila sa s orieškovým krémom. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Sušienky:

150 gmaslo
250 ghladká múka
100 gmleté lieskové oriešky
100 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 ksvajce

Krém:

100 gmleté lieskové oriešky
100 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 lyžicarum

Na ozdobu:

4 lyžicemarmeláda
1 lyžicarum
100 gcelé lieskové oriešky
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku zmiešame s cukrom, s nakrájaným maslom, mletými lieskovými orieškami a vajíčkom. Dôkladne spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na hodinku do chladničky.
  2. Rúru predhrejeme na 175 stupňov a pripravíme plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
  3. Cesto rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme kolieska a poukladáme ich na plech. Dáme piecť na cca 8-10 minút.
  4. Maslo vymiešame s cukrom a rumom do peny, pridáme mleté lieskové oriešky a ešte raz krátko prešľaháme.
  5. Každé druhé koliesko potrieme plnkou a zlepíme čistým kolieskom.
  6. Marmeládu s rumom ohrejeme a odstavíme. Na každý koláčik malou lyžičkou navrstvíme ohriatu marmeládu, položíme celý lieskový oriešok a odložíme na tmavé miesto do krabičky. Najlepšie je nechať koláčiky odpočívať 2-4 dni, vtedy krásne zmäknú. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť