Makovo višňové mini koláčiky

Recept Makovo višňové mini koláčiky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Makovo višňové mini koláčiky, ktoré sú tradičné hlavne na Vianoce. Priznám sa, my doma ich robievame aj mimo Vianoc, máme ich radi, pretože sú plné maku a keď natrafíte na višňu, tá chuť je božská. Na prípravu vôbec nenáročný recept, takže sa hodí aj pre začiatočníčky v pečení.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká múka
120 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 ksvajce
štipkasoľ
1/2 lyžičkyprášok do pečiva

Náplň:

100 gmletý mak
60 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
500 mlmlieko
150 gvišňa
podľa chutiškorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu. Poriadne ju zabaľte do potravinárskej fólie, aby cesto nevyschlo.
  2. Kým cesto odpočíva v chladničke, pripravíme plnku. Mlieko ohrejeme v hrnci na miernom ohni. V druhej miske zmiešame cukor, vanilku, škoricu (ak nemáte radi, nemusíte pridávať), pridáme aj odkvapkané višne (ak sú zavárané alebo mrazené) a túto zmes zalejeme teplým mliekom. Všetko premiešame a odložíme nabok.
  3. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, nakrájame na prúžky. Na jednu polovicu navrstvíme plnku a opatrne preložíme. Prsty jemne zatlačíme kraj, aby sa pri pečení neotvorili.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie, preložíme celý pásik (spoj môžete položiť dole, aby ste mali istotu, že sa pri pečení valček nerozíde). Nakrájame na cca 1-2 cm kúsky (podľa toho, aké veľké chcete koláčiky) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.
  5. Upečené koláčiky jemne posypeme práškovým cukrom a podávame.

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť