NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Makovo višňové mini koláčiky
Makovo višňové mini koláčiky
Recept Makovo višňové mini koláčiky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   4.10.2020

Makovo višňové mini koláčiky

Makovo višňové mini koláčiky, ktoré sú tradičné hlavne na Vianoce. Priznám sa, my doma ich robievame aj mimo Vianoc, máme ich radi, pretože sú plné maku a keď natrafíte na višňu, tá chuť je božská. Na prípravu vôbec nenáročný recept, takže sa hodí aj pre začiatočníčky v pečení.

Suroviny

Cesto:

250 g
hladká múka
120 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 ks
vajce
štipka
soľ
1/2 lyžičky
prášok do pečiva

Náplň:

100 g
mletý mak
60 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
500 ml
mlieko
150 g
višňa
podľa chuti
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu. Poriadne ju zabaľte do potravinárskej fólie, aby cesto nevyschlo.
  2. Kým cesto odpočíva v chladničke, pripravíme plnku. Mlieko ohrejeme v hrnci na miernom ohni. V druhej miske zmiešame cukor, vanilku, škoricu (ak nemáte radi, nemusíte pridávať), pridáme aj odkvapkané višne (ak sú zavárané alebo mrazené) a túto zmes zalejeme teplým mliekom. Všetko premiešame a odložíme nabok.
  3. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, nakrájame na prúžky. Na jednu polovicu navrstvíme plnku a opatrne preložíme. Prsty jemne zatlačíme kraj, aby sa pri pečení neotvorili.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie, preložíme celý pásik (spoj môžete položiť dole, aby ste mali istotu, že sa pri pečení valček nerozíde). Nakrájame na cca 1-2 cm kúsky (podľa toho, aké veľké chcete koláčiky) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.
  5. Upečené koláčiky jemne posypeme práškovým cukrom a podávame.

Zdroj: Citromhab

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár