Liaty koláč s jablkami. Stačí zmiešať všetky suroviny a vyliať na plech.

Recept Liaty koláč s jablkami. Stačí zmiešať všetky suroviny a vyliať na plech.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chutný liaty koláč s jablkami. Určite vyskúšajte. Jablká môžete zameniť aj za hrušky, prípadne za slivky alebo dokonca aj za broskyne alebo marhule. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

3 ksvajce
150 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
180 gmlieko
80 grozpustené maslo
300 gpolohrubá múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
3-4 ks (cca 450 g)jablko
1 lyžicakakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny. Pridáme mlieko a rozpustené maslo. Premiešame a na záver pridáme múku a prášok do pečiva.
  2. Z pripraveného cesta oddelíme cca 1/3, do ktorej pridáme kakao.
  3. Do bieleho cesta pridáme nakrájané jablká a premiešame. 
  4. Pripravíme si plech na pečenie (rozmery 28x19 cm). Dno vyložíme papierom. Vylejeme biele cesto s jablkami a na vrch cik cak tmavé kakaové cesto. 
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 st. cca 40 minút - sledujeme a riadime sa svojou rúrou.
  6. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť