NajRecept.sk Grilovanie a BBQ Špízy Kuracie slimáky na paličke so zemiakovou kašou
Kuracie slimáky na paličke so zemiakovou kašou
Recept Kuracie slimáky na paličke so zemiakovou kašou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   20.2.2021

Kuracie slimáky na paličke so zemiakovou kašou

Dneska ma nenapadá lepšia poznámka ako proste ... výborný obedík. Už ma omrzelo klasické kuracie soté alebo kuracie plátky na šťave. Tak som vymyslela trochu kreatívnejší tanier, kuracie som zvinula a naplnila a nakrájala na kúsky, ktoré som napichala na špajlu. Vyzerá to skvele a chutí ešte lepšie. Odporúčam vyskúšať. Autor: Danka

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
kuracie prsia
150 g
šunka
150 g
anglická slanina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
sušený cesnak
podľa chuti
grilovacie korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso rozrezať, rozklepať, z oboch strán osoliť, okoreniť, poklást plátky šunky a slaniny, zrolovať a na hodinku uložiť na polystyrénovej tácke do mrazničky (lepšie sa potom krája).
  2. Potom vždy zapichneme do rolky špajľu a odrežeme slimáka, postup opakujeme, kým nezískame špíz danej dĺžky (jednoducho nesmieme zabudnúť, že sa nám hotový špíz musí zmestiť do panvičky :-)).
  3. Smažíme na masti z oboch strán dozlatista. Po vybratí mäsa hotový výpek zaprášime trochou hladkej múky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár