NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracia kapsa na zelenine zapečená v rúre
Kuracia kapsa na zelenine zapečená v rúre
Recept Kuracia kapsa na zelenine zapečená v rúre
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   28.3.2021

Kuracia kapsa na zelenine zapečená v rúre

Hmmm. Dnešný obed vyzerá luxusne! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na tri porcie:

3 ks (bez kosti a kože)
kuracie prsia
3 plátky
anglická slanina
300 g
baby špenát
1 ks
cuketa
300 g
cherry paradajky
4 strúčiky
cesnak
200 g
mozzarella
1 lyžica
balzamikový ocot
1 lyžica
trstinový cukor
1 lyžica (Vitana)
chilli steak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1 lyžička
provensálske korenie
1 lyžička
sušená bazalka
1/2 lyžičky
tymián
1 lyžica
olej
2 lyžice
maslo
trocha na podliatie
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do mäsa si ostrým nožom urobíme otvor a vložíme slaninu. Mäso okoreníme chilli steakom. V panvici rozpálime olej a mäso opekáme k každej strany 10 minút.
  2. Potom ho odložíme do nádoby, v ktorej budeme zapekať. Do výpeku z mäsa dáme nasekaný cesnak, na kocky nakrájanú cuketu a paradajky. Pridáme korenie, soľ, čierne korenie, cukor a balzamiko. Restujeme cca 10 minút.
  3. Špenát v sitku prelejeme vriacou vodou a následne ľadovou schladíme. Necháme odkvapkať. Na opečené mäso rozdelíme špenát, kôpku zeleniny, na plátky nakrájanú mozzarellu.
  4. Zvyšok zeleniny rozložíme okolo mäsa, podlejte trochou (100 ml) vody a zapekáme v rúre na 180 st. 30 minút. Tesne pred koncom pridáme maslo a rúru vypneme. Podávame napr. s ryžou.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár