Krehké mini veterníky plnené vanilkovým krémom

Recept Krehké mini veterníky plnené vanilkovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vyskúšajte si doma pripraviť tieto lahodné veterníky z odpaľovaného cesta a uvidíte, že príprava nie je vôbec náročná. Vanilkový krém vnútri je lahodný a jemný. Mňamka!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
400 mlvoda
200 mlolej
2 lyžicekukuričný škrob
10 lyžíchladká múka
3 lyžicekakao
1/2 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ

Náplň:

750 mlmlieko
3 bal.vanilkový puding
250 gpráškový cukor
150 mlsmotana na šľahanie
100 mlminerálka
1 lyžicavanilkový extrakt

Ďalej budeme potrebovať:

na posypaniepráškový cukor
na ozdobučokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vodu si dáme do hrnca, pridáme olej, soľ a zohrejeme. Keď máme vodu horúcu, pridáme za stáleho miešania múku zmiešanú s kukuričným škrobom, kakaom a práškom do pečiva. Dôkladne spojíme, odstavíme z ohňa - necháme vychladnúť.
  2. Keď máme hmotu vlažnú, pridáme jedno vajíčko po druhom a zakaždým dôkladne vymiešame mixérom.
  3. Pripravené cesto si navrstvíme do cukrárskeho vrecka a na papierom vyložený plech striekame malé "dukáty".
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov, kým nechytí zlatú farbu.
  5. Mlieko si dáme na oheň, pridáme cukor a pudingové prášky - uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
  6. Mixérom si vyšľaháme smotanu s minerálkou a následne túto hmotu vmiešame do vychladnutého pudingu. Pridáme vanilku a spojíme.
  7. Upečené pečivo si rozrežeme na polovicu (pozor, krájame, až keď je pečivo dokonale chladné).
  8. Naplníme krémom a zakryjeme druhou časťou pečiva.
  9. Vrch posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť!

Zdroj: Recepti

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť