NajRecept.sk Cestá Odpaľované cesto Krehké mini veterníky plnené vanilkovým krémom
Krehké mini veterníky plnené vanilkovým krémom
Recept Krehké mini veterníky plnené vanilkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   11.3.2021

Krehké mini veterníky plnené vanilkovým krémom

Vyskúšajte si doma pripraviť tieto lahodné veterníky z odpaľovaného cesta a uvidíte, že príprava nie je vôbec náročná. Vanilkový krém vnútri je lahodný a jemný. Mňamka!

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
400 ml
voda
200 ml
olej
2 lyžice
kukuričný škrob
10 lyžíc
hladká múka
3 lyžice
kakao
1/2 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ

Náplň:

750 ml
mlieko
3 bal.
vanilkový puding
250 g
práškový cukor
150 ml
smotana na šľahanie
100 ml
minerálka
1 lyžica
vanilkový extrakt

Ďalej budeme potrebovať:

na posypanie
práškový cukor
na ozdobu
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vodu si dáme do hrnca, pridáme olej, soľ a zohrejeme. Keď máme vodu horúcu, pridáme za stáleho miešania múku zmiešanú s kukuričným škrobom, kakaom a práškom do pečiva. Dôkladne spojíme, odstavíme z ohňa - necháme vychladnúť.
  2. Keď máme hmotu vlažnú, pridáme jedno vajíčko po druhom a zakaždým dôkladne vymiešame mixérom.
  3. Pripravené cesto si navrstvíme do cukrárskeho vrecka a na papierom vyložený plech striekame malé "dukáty".
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov, kým nechytí zlatú farbu.
  5. Mlieko si dáme na oheň, pridáme cukor a pudingové prášky - uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
  6. Mixérom si vyšľaháme smotanu s minerálkou a následne túto hmotu vmiešame do vychladnutého pudingu. Pridáme vanilku a spojíme.
  7. Upečené pečivo si rozrežeme na polovicu (pozor, krájame, až keď je pečivo dokonale chladné).
  8. Naplníme krémom a zakryjeme druhou časťou pečiva.
  9. Vrch posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť!

Zdroj: Recepti

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár