Kolieska s orechovým snehom

Recept Kolieska s orechovým snehom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kolieska sú výborné, vhodné ako suché pečivo, zvlášt na Vianoce.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny na 30 porcií:

280 gpolohrubá múka
60 gpráškový cukor
140 gmaslo
3 ksžĺtok
150 gríbezľový lekvár

Orechový sneh:

3 ksbielok
140 gjemný kryštálový cukor
1 ksvanilkový cukor DrOetker
trochustrúhaná citrónová kôra
50 gtmavá čokoládová poleva DrOetker
120 gmleté vlašské orechy
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: z múky, práškového cukru, masla / hera, Palmarín / a žĺtkov vypracujeme hladké cesto.
  2. Necháme chvíľu odpočinúť. Rozvaľkáme asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Orechový sneh: bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu, pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a orechy.
  4. Na rozložené kolieska na plechu dáme do stredu trochu lekváru a ozdobným sáčkom nanesieme orechový sneh. Upečieme pri teplote 160° C. Necháme vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
pekárky - Blazena Sadovska

 

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť