NajRecept.sk Prílohy Knedle Karlovarská knedľa Karlovarská knedľa k omáčkam
Karlovarská knedľa k omáčkam
Recept Karlovarská knedľa k omáčkam
Lacusin Lacusin    ·   21.9.2020

Karlovarská knedľa k omáčkam

Karlovarská knedľa k omáčkam od Lacusin.

Suroviny
7 ks
rožkok (žemľa)
2 ks
vajce
200 ml
mlieko
100 g
hrubá múka
1 hrsť
pažítka
2 štipky
strúhaný muškátový oriešok
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pečivo nakrájame na malé kocky, nasypeme na plech a dáme oschnúť do rúry vyhriatej na 150° C.
  2. Do misy nalejeme mlieko, pridáme žĺtky a hrubú múku. Vymiešame hladké cestíčko, ktoré osolíme a pridáme muškátový oriešok. Z bielkov vyšľaháme sneh a primiešame ho do cestíčka.
  3. K pečivu prisypeme pažítku a prilejeme cestíčko. Zamiešame a polovicu hmoty rozprestrieme na fóliu. Zabalíme do tvaru knedle. Urobíme aj druhý knedľu.
  4. Dáme na 20 minút variť do vody. Potom necháme vychladnúť a krájame na plátky.

VIDEO:


Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár