Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku

Pridal: NajLucka, 23.6.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Veľmi obľúbená varianta vyprážaného karfiolu. Je oveľa rýchlejší než trojobal - múka, vajce, strúhanka a tiež veľmi chutný. Mňam!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 23.6.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
SUROVINY NA 4 PORCIE:
1 kskarfiol
1/2 kscitrón - citrónová šťava
100 gstrúhaný eidam
1 strúčikcesnak
1 lyžičkahorčica
100 mlpivo
2 ksvajce
1/2 lyžičkykari korenie
2 lyžičkykorenie na americké zemiaky
100 gpolohrubá múka
1 lyžicamaslo
soľ
na vyprážanieolej
- Očistený a nakrájaný karfiol dáme variť do osolenej vody. Uvarený vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Medzitým si pripravíme cestíčko.
- Cestíčko: V miske zmiešame múku, najemno nastrúhaný syr (na strúhadle na mrkvu), kari korenie, korenie na americké zemiaky, prelisovaný cesnak, soľ, primiešame žĺtky, rozpustené maslo, pivo a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Ružičky karfiolu postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlata.
* Tip: Karfiol podávame poliaty tatárskou omáčkou. Takýmto spôsobom sa dá obaľovať nielen karfiol, ale aj brokolica, šampiňóny alebo tofu nakrájané na plátky.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Diabambulka
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Květák v sýrovo-pivním těstíčku.
KOMENTÁRE K RECEPTU