NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Karbonátky Karbonátok plnený hermelínom
Karbonátok plnený hermelínom
Recept Karbonátok plnený hermelínom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   25.5.2021

Karbonátok plnený hermelínom

Ak máte radi hermelín, určite vyskúšajte tento mega karbonátok, ktorý obalíte mletým mäsom. Je to neskutočná dobrota. Zvykla som hermelín iba grilovať, ale odkedy som objavila tento recept, iný nerobím. Je to fantastické. Ja sebe ako prílohu robím iba šalát, ale ostatným doma robím klasickú zemiakovú kašu. Určite vyskúšajte. Autor: Lacusin

Suroviny

Karbonátky:

500 g
mleté bravčové mäso
1 ks
vajce
1 hrsť
strúhanka
100 ml
mlieko
1 lyžička
sladká mletá paprika
1 lyžica
pažítka
1 strúčik
cesnak
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ

Na dokončenie:

2 ks
hermelín
podľa potreby na vypráženie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mleté mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, mliekom, paprikou, pažítkou, cesnakom, soľou a korením.
  2. Hermelíny pozdĺžne rozkrojíme, takže máme 4 kolieska. Z hmoty na karbonátky urobíme slabšie koliesko, položíme naň jedno koliesko hermelínu a zakryjeme druhým kolieskom karbonátku.
  3. Karbonátky vyprážame v mierne rozpálenom oleji dozlatista. Podávame so zemiakmi alebo šalátom.
Komentáre k receptu
Petřinka    ·   26.9.2020   ·   Odpovedať   ·  

Během smažení se mi maso na bocich otevřelo a nevypadalo to vubec hezky a kdybych tam nedala hermelin celý, tak by mi vytekl, priste bych to zkusila v troubě.

Komtesa    ·   8.2.2020   ·   Odpovedať   ·  

Bylo to vynikající !

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár