Kandizovaný zázvor

Recept Kandizovaný zázvor

Pridal: NajLucka, 25.10.2020

Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca domáca pochúťka, ktorú môžete pridať aj do horúceho i do studeného nápoja, prípadne ho jesť len tak, ako sušené ovocie. V supermarketoch stojí sušené ovocie neskutočné peniaze a doma si ho vieme pripraviť chutne a oveľa zdravšie.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 25.10.2020

Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky

SUROVINY

200 gzázvor
3 lyžicevoda
6 lyžíckryštálový cukor
na obaleniekryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Koreň zázvoru očistíme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Dáme ho do kastrólika spolu s vodou. Vody pridáme toľko, aby bol zázvor ponorený. Varíme na miernom ohni asi 30 minút.
  3. Zázvor vyberieme, z vody odoberieme 3 lyžice, pridáme 6 lyžíc kryštálového cukru a uvaríme sirup. Keď máme sirup uvarený, pridáme zázvor a poriadne premiešame. Varíme až do úplného odparenia vody.
  4. Odstavíme a každý plátok obalíme v kryštálovom cukre. Rozložíme na papierom vyložený plech tak, aby sa plátky nedotýkali a necháme pri izbovej teplote schnúť.
  5. Keď sú plátky zázvoru celkom suché, preložíme najlepšie do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a na suchom a tmavom mieste kandizovaný zázvor môžeme skladovať i 3 mesiace.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť