Kakaové rezy s jablkami

Recept Kakaové rezy s jablkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok je hrozne veľa ovocia, takže neustále robím niečo ovocné. Momentálne sú to jablká. A aby neboli stále len štrúdle, hľadala som na internete nejaké recepty z jabĺk, ktoré doma nepoznajú. No a narazila som na tento, rezy sú veľmi kakaové, ale vynikajúce. Sú trochu viac prácnejšie, ale stoja za vyskúšanie. Doma všetkým chutili a myslím, že som ich nerobila naposledy. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
200 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
200 mlolej
1 lyžicarum
250 ghladká múka
30 gkakao
1 balenieprášok do pečiva
štipkasoľ

Jablková vrstva:

6 ks (väčších)jablko
100 mlvoda
200 gkryštálový cukor
3 lyžicerum
100 ghorká čokoláda
200 gmaslo

Poleva:

150 ghorká čokoláda
75 gmaslo
3 lyžiceolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia vyšľaháme s oboma cukrami do peny, potom prišľaháme olej a rum. V druhej miske zmiešame všetky sypké suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva a soľ). Potom túto múčnu zmes vmiešame do mokrých ingrediencií.
  2. Cesto vlejeme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyšším okrajom o veľkosti 30x20cm a upečieme v predhriatej rúre na 170 ° C, 20 min.
  3. Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť. Potom korpus prerežeme na polovicu, vrchnú časť zložíme a rozdrobíme na malé kúsky do inej misky.
  4. Druhú polovicu necháme na plechu (je lepšie piecť korpus na plechu s odnímateľným okrajom).
  5. Jablková náplň:
    Jablká umyjeme, olúpeme a vykrojíme. Nastrúhame ich, dáme do hrnca a spoločne s cukrom a vodou je povaríme, kým nezmäknú. Tyčovým mixérom je potom rozmixujeme na pyré.
  6. Potom do horúceho primiešame rum, nakrájanú čokoládu a maslo. Rozmiešame do rozpustenia a necháme zmes vychladnúť. Po vychladnutí pridáme jablčnú zmes k rozmrveného korpusu v miske a premiešame dohladka.
  7. Túto zmes natrieme na prvý korpus a uhladíme. Dáme do chladničky aspoň na pol hodiny a medzi tým si pripravíme čokoládovú polevu.
  8. Poleva:
    Necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Trochu čokoládovej polevy odlejeme do cukrárskeho vrecka a zvyšok polevy nalejeme na vychladené rezy, necháme chvíľu stuhnúť a potom pofŕkame malým množstvom polevy, ktorú sme odliali do vrecka.
  9. Hotové rezy dáme do chladničky a necháme najlepšie cez noc stuhnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť