Jednohubky - langoše za 15 minút

Recept Jednohubky - langoše za 15 minút
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cesto pripravíte len z troch surovín a ozdobíte kečupom, strúhaným syrom, cesnakom alebo majonézou.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

1 kelímokbiely jogurt
2 hrnčekyhladká múka
1/2 lyžičkyjedlá sóda
na vyprážanieolej

Na ozdobu:

kečup
majonéza alebo tatárska omáčka
strúhaný syr
cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky dáme biely jogurt, kelímok umyjeme a naplníme ho dvakrát hladkou múkou. Pridáme k jogurtu, tiež pridáme 1/2 lyžičky jedlej sódy a dôkladne premiešame. Môžeme pridať aj štipku soli. Spracujeme jednotné cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrubší plát. Pomocou menšieho pohárika vykrojíme mini kolieska, ktoré vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán do zlata. (Pokojne môžete použiť svoje obľúbené cesto na langoše, inšpirujte sa iba nápadom. Toto cesto je bez kysnutia a chutí naozaj každému, ale môže sa stať, že práve vám chutiť nebude, ale za vyskúšanie to stojí.)
  2. Vysmažené ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a necháme vychladnúť.
  3. Vychladnuté ozdobíme kečupom, majonézou, tatárskou omáčkou a strúhaným syrom, prípadne ešte pred zdobením ich potrieme cesnakom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť