Jahodový džem s vanilkou

Recept Jahodový džem s vanilkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jahodový džem je vynikajúci! A ešte bonus k tomu, ak je z domácich jahôd, tak určite viete, že máte zdravý džemík. Niekedy som robila džem z klasického bieleho cukru, potom som prešla na trstinový, pretože je vraj zdravší, potom som ho zamenila za hnedý a dokonca som skúšala džem robiť aj z kokosového cukru. Ale tak tentoraz som sa vrátila k starej dobrej klasike a džemík je z klasického bieleho cukru a pridala som aj vanilkový. Autor: Blažena

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1000 gzrelá jahoda
500 gkryštálový cukor
1 ksGelfix Extra 2:1
1 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umyté jahody rozmixujeme v hrnci tyčovým mixérom, môžu zostať aj väčšie kúsky. Pridáme Gelfix zmiešaný s 2 polievkovými lyžicami kryštálového cukru. Povaríme 1 minútu za stáleho miešania.
  2. Pridáme zvyšný cukor a spolu povaríme 5-10 minút. Prípadnú penu odoberieme. Urobíme želírovaciu skúšku. Ak je džem riedky, pridáme 1 lyžičku kyseliny citrónovej.
  3. Lejeme do čistých nahriatych pohárov. Uzavrieme viečkom a otočíme hore dnom na 5 minút.
  4. Potom otočíme viečkom hore a odložíme pod deku do vychladnutia. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť