Hubová omáčka s knedľou

Recept Hubová omáčka s knedľou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keďže je sezóna húb a z každej strany sa na mňa hrnú fotky s hubami, mám pre vás tip! Vynikajúci hubová omáčka. Podávame s knedľou alebo varenými zemiakmi. Autor: Naďa I. / Rebeka /

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

500 ghuby
1 lyžicamasť
1 ksbôbkový list
3 guličkynové korenie
2 rovné lyžicehladká múka
podľa chutisoľ
podľa chutičerstvé mleté korenie
3 lyžičkyocot
štipkacukor
1 kscibuľa
1 tégliksmotana na šľahanie
podľa potrebymlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistené huby nakrájame.
  2. Na masti speníme cibuľu a pridáme huby. Osolíme, okoreníme, pridáme bôbkový list a nové korenie a chvíľku restujeme.
  3. Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Čas záleží na druhu húb. V smotane rozmiešame múku a nalejeme na podusené huby.
  4. Pridáme ocot, cukor, podľa potreby mlieko a na miernom ohni chvíľku prevaríme. Podľa chuti prípadne dosolíme.
  5. Podávame s knedľou alebo varenými zemiakmi.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť