NajRecept.sk Strukoviny Hrach Hráškové halušky so slaninou a parmezánom
Hráškové halušky so slaninou a parmezánom
Recept Hráškové halušky so slaninou a parmezánom
rebeka    ·   24.9.2020

Hráškové halušky so slaninou a parmezánom

Trošku iné jedlo ako klasické zemiakové halušky s mäsom na omáčke. Musela som trochu upustiť od mäsa, urobiť si akýsi detox, ale tak povedzme si pravdu, kto vydrží dlho bez mäsa. Aspoň takto som si musela chuť mäsa priblížiť, tak som si k nim pridala aj opečenú slaninu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
200 g
mrazený hrášok
1 ks
vajce
80 g
hladká múka
štipka
soľ
štipka
biele mleté korenie
100 g
anglická slanina
hrsť
parmazánové hoblinky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Hrášok klasickým spôsobom sparíme v horúcej vode. Nevaríme ho dlho, aby nestratil krásnu zelenú farbu. Zlejeme a necháme vychladnúť.
  2. Potom pretlačíme ako zemiakovú kašu (alebo ak chcete hladkú hmotu, použijeme tyčový mixér), pridáme múku, vajíčko, osolíme, okoreníme a vypracujeme cesto, ktoré by malo mať takú konzistenciu, aby sa dali vykrajovať väčšie halušky.
  3. Pomocou dvoch lyžíc vytvarujeme halušky, ktoré hádžeme do osolenej vriacej vody a keď halušky vyplávajú na povrch, vyberáme.
  4. Podávala som s vyškvarenou slaninou a parmezánovými hoblinkami.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár