Hráškové halušky so slaninou a parmezánom
Trošku iné jedlo ako klasické zemiakové halušky s mäsom na omáčke. Musela som trochu upustiť od mäsa, urobiť si akýsi detox, ale tak povedzme si pravdu, kto vydrží dlho bez mäsa. Aspoň takto som si musela chuť mäsa priblížiť, tak som si k nim pridala aj opečenú slaninu. Autor: Naďa I. (Rebeka)
Pridal: rebeka, 24.9.2020
Kategorie: Hrach, Strukoviny, Ňoky, Prílohy, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
200 gmrazený hrášok
1 ksvajce
80 ghladká múka
štipkasoľ
štipkabiele mleté korenie
100 ganglická slanina
hrsťparmazánové hoblinky
- Hrášok klasickým spôsobom sparíme v horúcej vode. Nevaríme ho dlho, aby nestratil krásnu zelenú farbu. Zlejeme a necháme vychladnúť.
- Potom pretlačíme ako zemiakovú kašu (alebo ak chcete hladkú hmotu, použijeme tyčový mixér), pridáme múku, vajíčko, osolíme, okoreníme a vypracujeme cesto, ktoré by malo mať takú konzistenciu, aby sa dali vykrajovať väčšie halušky.
- Pomocou dvoch lyžíc vytvarujeme halušky, ktoré hádžeme do osolenej vriacej vody a keď halušky vyplávajú na povrch, vyberáme.
- Podávala som s vyškvarenou slaninou a parmezánovými hoblinkami.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hráškové noky se slaninou a parmazánem.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Borsós krumpligombóc pirított szalonnával és parmezánnal.
KOMENTÁRE K RECEPTU