Hráškové halušky so slaninou a parmezánom

Recept Hráškové halušky so slaninou a parmezánom

Pridal: rebeka, 24.9.2020

Kategorie: Strukoviny, Hrach, Ňoky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Recept Hráškové halušky so slaninou a parmezánom
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Trošku iné jedlo ako klasické zemiakové halušky s mäsom na omáčke. Musela som trochu upustiť od mäsa, urobiť si akýsi detox, ale tak povedzme si pravdu, kto vydrží dlho bez mäsa. Aspoň takto som si musela chuť mäsa priblížiť, tak som si k nim pridala aj opečenú slaninu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS
Recept Hráškové halušky so slaninou a parmezánom

Pridal: rebeka, 24.9.2020

Kategorie: Strukoviny, Hrach, Ňoky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

SUROVINY

200 gmrazený hrášok
1 ksvajce
80 ghladká múka
štipkasoľ
štipkabiele mleté korenie
100 ganglická slanina
hrsťparmazánové hoblinky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hrášok klasickým spôsobom sparíme v horúcej vode. Nevaríme ho dlho, aby nestratil krásnu zelenú farbu. Zlejeme a necháme vychladnúť.
  2. Potom pretlačíme ako zemiakovú kašu (alebo ak chcete hladkú hmotu, použijeme tyčový mixér), pridáme múku, vajíčko, osolíme, okoreníme a vypracujeme cesto, ktoré by malo mať takú konzistenciu, aby sa dali vykrajovať väčšie halušky.
  3. Pomocou dvoch lyžíc vytvarujeme halušky, ktoré hádžeme do osolenej vriacej vody a keď halušky vyplávajú na povrch, vyberáme.
  4. Podávala som s vyškvarenou slaninou a parmezánovými hoblinkami.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť