NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Hovädzie líčka na pive
Hovädzie líčka na pive
Recept Hovädzie líčka na pive
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   16.4.2021

Hovädzie líčka na pive

Hlavné jedlo pre labužníkov. Hovädzie líčka na pive.

Suroviny
cca 1,5 kila
hovädzie líčka
3 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
0,5 l
tmavé pivo
1 ks
čili paprička
hrnček
koreňová zelenina
asi 50 g
slanina
2 lyžice
masť
2 ks
šampiňóny
trochu na zahustenie
chlieb
pár guličiek
nové korenie
pár guličiek
celé čierne korenie
2 ks
bobkový list
2 lyžice
dijonská horčica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso si orežeme a nakrájame na kusy. Vo väčšom hrnci si rozpustíme masť. Kusy mäsa na masti orestujeme.
  2. Po asi 10 tich minútach mäso vyberieme a odložíme nabok. Do výpeku pridáme ešte trochu masti a orestujeme na ňom cibuľu do zlatistej farby.
  3. Potom pridáme slaninu na kocky a cesnak (na hrubo pokrájaný). Po chvíľke pridáme zeleninu a restujeme ďalších asi 6 minút.
  4. Potom vložíme mäso späť aj so šťavou z mäsa, horčicu a podlejeme pivom. Pridáme korenie a dusíme pod pokličkou do mäkka. Podľa potreby podlievame vývarom. Záleží na každom, či chce viac alebo menej omáčky. Ak podlejeme viac, je potrebné zahustiť chlebom. Inak sa zahusťovať nemusí.
  5. Ku koncu varenia pridáme pár vetvičiek majoránky a pokrájanú chilli papričku. Podávame najlepšie so zemiakovou knedľou. Ja som sa trochu pohrala a urobila plnené zemiakové krokety.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár