Hovädzie líčka na pive

Pridal: NajLucka, 16.4.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Hlavné jedlo pre labužníkov. Hovädzie líčka na pive.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 16.4.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
cca 1,5 kilahovädzie líčka
3 kscibuľa
4 strúčikycesnak
0,5 ltmavé pivo
1 ksčili paprička
hrnčekkoreňová zelenina
asi 50 gslanina
2 lyžicemasť
2 ksšampiňóny
trochu na zahusteniechlieb
pár guličieknové korenie
pár guličiekcelé čierne korenie
2 ksbobkový list
2 lyžicedijonská horčica
- Mäso si orežeme a nakrájame na kusy. Vo väčšom hrnci si rozpustíme masť. Kusy mäsa na masti orestujeme.
- Po asi 10 tich minútach mäso vyberieme a odložíme nabok. Do výpeku pridáme ešte trochu masti a orestujeme na ňom cibuľu do zlatistej farby.
- Potom pridáme slaninu na kocky a cesnak (na hrubo pokrájaný). Po chvíľke pridáme zeleninu a restujeme ďalších asi 6 minút.
- Potom vložíme mäso späť aj so šťavou z mäsa, horčicu a podlejeme pivom. Pridáme korenie a dusíme pod pokličkou do mäkka. Podľa potreby podlievame vývarom. Záleží na každom, či chce viac alebo menej omáčky. Ak podlejeme viac, je potrebné zahustiť chlebom. Inak sa zahusťovať nemusí.
- Ku koncu varenia pridáme pár vetvičiek majoránky a pokrájanú chilli papričku. Podávame najlepšie so zemiakovou knedľou. Ja som sa trochu pohrala a urobila plnené zemiakové krokety.
Zdroj: Vaření a pečení s láskou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí líčka na pivu.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Policzki wołowe na piwie.
KOMENTÁRE K RECEPTU