Hovädzie líčka na pive

Recept Hovädzie líčka na pive
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hlavné jedlo pre labužníkov. Hovädzie líčka na pive.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

cca 1,5 kilahovädzie líčka
3 kscibuľa
4 strúčikycesnak
0,5 ltmavé pivo
1 ksčili paprička
hrnčekkoreňová zelenina
asi 50 gslanina
2 lyžicemasť
2 ksšampiňóny
trochu na zahusteniechlieb
pár guličieknové korenie
pár guličiekcelé čierne korenie
2 ksbobkový list
2 lyžicedijonská horčica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso si orežeme a nakrájame na kusy. Vo väčšom hrnci si rozpustíme masť. Kusy mäsa na masti orestujeme.
  2. Po asi 10 tich minútach mäso vyberieme a odložíme nabok. Do výpeku pridáme ešte trochu masti a orestujeme na ňom cibuľu do zlatistej farby.
  3. Potom pridáme slaninu na kocky a cesnak (na hrubo pokrájaný). Po chvíľke pridáme zeleninu a restujeme ďalších asi 6 minút.
  4. Potom vložíme mäso späť aj so šťavou z mäsa, horčicu a podlejeme pivom. Pridáme korenie a dusíme pod pokličkou do mäkka. Podľa potreby podlievame vývarom. Záleží na každom, či chce viac alebo menej omáčky. Ak podlejeme viac, je potrebné zahustiť chlebom. Inak sa zahusťovať nemusí.
  5. Ku koncu varenia pridáme pár vetvičiek majoránky a pokrájanú chilli papričku. Podávame najlepšie so zemiakovou knedľou. Ja som sa trochu pohrala a urobila plnené zemiakové krokety.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť