Hovädzí závitok s hráškovou ryžou

Recept Hovädzí závitok s hráškovou ryžou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Super nápad na nedeľný obed. Vyskúšajte si pripraviť hovädzí závitok a ako prílohu môžete zvoliť ryžu s hráškom.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

400 gplátok hovědzieho zadného (pliecko, stehno ...)
1 ksšpekáčik
2 ksvajce
80 ganglická slanina
2 kskyslé uhorky
50 gúdená slanina
soľ, korenie
1 lyžicahladká múka
2 lyžicemasť
2 kscibuľa
vývar alebo voda na podlievanie
1 lyžicaplnotučná horčica
1 lyžicamaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso naklepeme natenko, z oboch strán osolíme, okoreníme. Z jednej strany potrieme lyžicou horčice, poukladáme plátky slaniny, pridáme natvrdo uvarené a na polovice nakrájané vajcia, slaninkové hranolky, uhorky a špekáčik pozdĺžne rozkrájaný na štvrtiny.
  2. Mäso pevne zabalíme, zviažeme potravinárskou niťou, prípadne zabezpečíme na koncoch špáradlami, obalíme zo všetkých strán v hladkej múke.
  3. Na rozpálenej masti sprudka orestujeme zo všetkých strán a odložíme. Do výpeku dáme na kocky pokrájanú cibuľu a opražíme dohneda. Pridáme horčicu a zamiešame. Vrátime späť závitok, podlejeme vývarom alebo vodou do 2/3 mäsa a dusíme domäkka. Závitok vyberieme, zbavíme nití a špáradiel a nakrájame na plátky.
  4. Šťavu podľa potreby dochutíme soľou a cez jemné sitko precedíme. Nakoniec do horúcej šťavy pridáme maslo a stiahneme z plameňa. Podávame s ryžou alebo knedľou.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť