NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Hovädzí závitok s hráškovou ryžou
Hovädzí závitok s hráškovou ryžou
Recept Hovädzí závitok s hráškovou ryžou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   8.9.2021

Hovädzí závitok s hráškovou ryžou

Super nápad na nedeľný obed. Vyskúšajte si pripraviť hovädzí závitok a ako prílohu môžete zvoliť ryžu s hráškom.

Suroviny

Budeme potrebovať:

400 g
plátok hovědzieho zadného (pliecko, stehno ...)
1 ks
špekáčik
2 ks
vajce
80 g
anglická slanina
2 ks
kyslé uhorky
50 g
údená slanina
soľ, korenie
1 lyžica
hladká múka
2 lyžice
masť
2 ks
cibuľa
vývar alebo voda na podlievanie
1 lyžica
plnotučná horčica
1 lyžica
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso naklepeme natenko, z oboch strán osolíme, okoreníme. Z jednej strany potrieme lyžicou horčice, poukladáme plátky slaniny, pridáme natvrdo uvarené a na polovice nakrájané vajcia, slaninkové hranolky, uhorky a špekáčik pozdĺžne rozkrájaný na štvrtiny.
  2. Mäso pevne zabalíme, zviažeme potravinárskou niťou, prípadne zabezpečíme na koncoch špáradlami, obalíme zo všetkých strán v hladkej múke.
  3. Na rozpálenej masti sprudka orestujeme zo všetkých strán a odložíme. Do výpeku dáme na kocky pokrájanú cibuľu a opražíme dohneda. Pridáme horčicu a zamiešame. Vrátime späť závitok, podlejeme vývarom alebo vodou do 2/3 mäsa a dusíme domäkka. Závitok vyberieme, zbavíme nití a špáradiel a nakrájame na plátky.
  4. Šťavu podľa potreby dochutíme soľou a cez jemné sitko precedíme. Nakoniec do horúcej šťavy pridáme maslo a stiahneme z plameňa. Podávame s ryžou alebo knedľou.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár