Frankfurtstká bábovka

Pridal: NajLucka, 7.4.2021
Kategorie: Torty, Bábovky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Troška viac úsilia pri príprave, ale výsledok stojí za to. Ideálna bábovka ku kávičke.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 7.4.2021
Kategorie: Torty, Bábovky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Cesto:
180 gmaslo
130 gpráškový cukor
5 ksvajce
1 lyžicacitrónová kôra
280 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
100 gkukuričný škrob
Krém:
40 gkukuričný škrob
120 gkryštálový cukor
500 mlmlieko
2 bal.vanilkový cukor
2 ksžĺtok
250 gmaslo
Ďalej budeme potrebovať:
150 gmarcipán
2 - 3 lyžicebroskyňový likér
podľa potrebybroskyňový džem
25 gmaslo
50 gpráškový cukor
120 gnasekané olúpané mandle
na ozdobubroskyne
- Maslo si vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme vajíčka, citrónovú kôru a vymiešame do hladka. Vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričným škrobom. Takto pripravenú zmes si nalejeme do formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou.
- Dáme piecť na teplotu 180 stupňov cca 50 minút. Keď máme bábovku upečenú, nevyberáme ju z rúry, ale necháme ju ešte 10 minút dôjsť.
- Vychladnutú bábovku si rozkrojíme na 4 časti.
- Pripravíme si krém. Kukuričný škrob, cukor, vanilkový cukor a trochu mlieka, v ktorom sme si rozšľahali žĺtky si zmiešame. Zvyšné mlieko si privedieme k varu a prilejeme pripravenú zmes. Varíme, kým nezhustne a necháme vychladnúť.
- Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú hmotu.
- Môžeme vrstviť. Na prvú rozrezanú časť cesta si navrstvíme krém, prikryjeme plátom rozrezaného cesta, potrieme džemom, zakryjeme cestom a znovu potrieme plnkou. Položíme vrchný plát.
- Celú bábovku polejeme likérom. Marcipán si rozvaľkáme a natiahneme ho na povrch. Pripravíme si mandle, ktorými celý koláč posypeme - do rozpusteného masla si pridáme práškový cukor a mandle. Za stáleho miešania na ohni skaramelizujeme mandle do zlata. Keď máme mandle skaramelizované, rozprestrieme ich na plech a necháme vychladnúť.
- Posypeme celý koláč. Ozdobíme zvyšným krémom a broskyňami. Dobrú chuť!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Frankfurtstká bábovka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Frankfurter Gugelhupf an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Frankfurti kuglóf.
KOMENTÁRE K RECEPTU