Francúzsky krémeš bez polevy

Recept Francúzsky krémeš bez polevy

Pridal: Marta Mlyn, 7.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Minulý víkend som piekla francúzske krémeše, ale bez polevy. Už som bola na konci lenivá a nechcelo sa mi topiť čokoládu, tak som vrch iba posypala práškovým cukrom. Ten kto má radšej s čokoládou, nech si pokojne vrch poleje, ale aj takto sú vynikajúce. Mne osobne tam tá čokoláda vôbec nechýba, postačuje aj práškový cukor. Je to výborný koláčik, len to čakanie, kým stuhne, je pre mňa veľmi kritické :) Autor: Marta M.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Marta Mlyn, 7.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Krém:

1 lmlieko
200 gkryštálový cukor
2 dclvoda
4 ksvajce
5 ksZlatý klas (môže byť aj vanilkový puding)
2 ksvanilkový cukor
100 gpráškový cukor
150 gmaslo
1/2 dclrum

Ostatné:

1 bal.lístkové cesto
1 l šľahačka
na posypaniepráškový cukor na posypanie%

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto rozdelím na dve časti, rozvaľkám a upečiem na 220 stupňov asi 8 min. Cesto pred pečením popicháme vidličkou.
  2. Pripravím si krém. Najskôr vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a zasypeme ho preosiatym práškovým cukrom.
  3. V hrnci privediem do varu mlieko s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom. Vo vode rozmiešam zlatý klas a žĺtky a uvarím puding. Ešte do teplého pudingu pridám maslo a šľahám, jemne primiešam tuhý sneh zasypaný práškovým cukrom a nakoniec rum.
  4. Pudingovú hmotu dám na upečené a vychladnuté lístkové cesto. Nechám vychladnúť a dám do chladničky stuhnúť.
  5. Potom vyšľaháme šľahačku a natriem na puding. Ak budete polievať čokoládovou polevou, treba vrchný plát upečeného cesta položiť opačne, aby vyfúknutá strana bola v šľahačke. Ja som dala na vrch vyfúknutou stranou, pretože som posypala práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť