NajRecept.sk Dezerty Múčniky Francúzsky krémeš bez polevy
Francúzsky krémeš bez polevy
Recept Francúzsky krémeš bez polevy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   7.5.2021

Francúzsky krémeš bez polevy

Minulý víkend som piekla francúzske krémeše, ale bez polevy. Už som bola na konci lenivá a nechcelo sa mi topiť čokoládu, tak som vrch iba posypala práškovým cukrom. Ten kto má radšej s čokoládou, nech si pokojne vrch poleje, ale aj takto sú vynikajúce. Mne osobne tam tá čokoláda vôbec nechýba, postačuje aj práškový cukor. Je to výborný koláčik, len to čakanie, kým stuhne, je pre mňa veľmi kritické :) Autor: Marta M.

Suroviny

Krém:

1 l
mlieko
200 g
kryštálový cukor
2 dcl
voda
4 ks
vajce
5 ks
Zlatý klas (môže byť aj vanilkový puding)
2 ks
vanilkový cukor
100 g
práškový cukor
150 g
maslo
1/2 dcl
rum

Ostatné:

1 bal.
lístkové cesto
1 l
šľahačka
na posypanie
práškový cukor na posypanie%
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lístkové cesto rozdelím na dve časti, rozvaľkám a upečiem na 220 stupňov asi 8 min. Cesto pred pečením popicháme vidličkou.
  2. Pripravím si krém. Najskôr vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a zasypeme ho preosiatym práškovým cukrom.
  3. V hrnci privediem do varu mlieko s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom. Vo vode rozmiešam zlatý klas a žĺtky a uvarím puding. Ešte do teplého pudingu pridám maslo a šľahám, jemne primiešam tuhý sneh zasypaný práškovým cukrom a nakoniec rum.
  4. Pudingovú hmotu dám na upečené a vychladnuté lístkové cesto. Nechám vychladnúť a dám do chladničky stuhnúť.
  5. Potom vyšľaháme šľahačku a natriem na puding. Ak budete polievať čokoládovou polevou, treba vrchný plát upečeného cesta položiť opačne, aby vyfúknutá strana bola v šľahačke. Ja som dala na vrch vyfúknutou stranou, pretože som posypala práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár