NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Nepečený cheesecake Fit nepečený jahodový cheesecake
Fit nepečený jahodový cheesecake
Recept Fit nepečený jahodový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   7.2.2022

Fit nepečený jahodový cheesecake

Aj koláč ako cheesecake si môžete pripraviť v zdravšej verzii. Tento je jahodový, nepečený a chuťovo výborný.

30 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ

80g
rozmixovaných ovsených vločiek
25g
kokosová múka
15g
strúhaný kokos
20g
vanilkový proteín (netreba)
50ml
voda
30g
rozmixovaných sušených brusníc (netreba)
20g
kokosový olej
10g
med

Jahodová časť

350g
mrazené jahody (necháme rozmraziť)
1/2balenia
jahodový pudingový prášok
10g
med (alebo iné sladidlo)

Krém

500g
jemný tvaroh
40g
jahodový proteín (netreba, no v tom prípade viac sladidla)
10g
med
1 balenie (10g)
plátková želatína
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky ingrediencie na základ zmiešame. Vysypeme na dno okrúhlej formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie. Zmes rovnomerne natlačíme po dne.
  2. Jahodový pudingový prášok rozmiešame v šťave z rozmrazených jahôd. Jahody rozmixujeme a dáme variť spolu s pudingovým práškom a medom. Varíme do zhustnutia.
  3. Tvaroh, proteín a med zmiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale - plátky dáme na 10 minúť napučať do misky s 6PL vody. Potom ju dáme zohriať nad plameň a miešame, kým sa neroztopí (nevaríme!). K želatíne pridáme 2PL krému a premiešame. Túto zmes ihneď vmiešame do krému.
  4. Polovicu krému rozotrieme na pripravený základ. Do druhej polovice primiešame 2 polievkové lyžice jahodovej zmesi a dáme na 1. časť krému. Zvyšnú jahodovú zmes rozotrieme na vrch koláča.
  5. Pripravený cheesecake odložíme stuhnúť do chladničky cez noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár