Fenomenálny zákusok snehová kráľovná
Vynikajúci rezy plné vanilkového a čokoládového krému + na vrchu vynikajúca šľahačka. Ja som použila väčší plech, tak mi oproti originálnemu receptu vyšli oveľa nižšia rezy. Chuťovo však boli nenormálne (dobré), takže som ich určite doma nerobila naposledy. Zákusok je hotový veľmi rýchlo, akurát to tuhnutie je dosť náročné, pretože sa vám zbiehajú slinky už počas pečenia. Autor: Jaja
SUROVINY
Cesto:
5 ksbielok
5 lyžíckryštálový cukor
3 lyžiceolej
4 lyžicehladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva
Krém:
5 ksžĺtok
150 gpráškový cukor
3 bal.vanilkový cukor
4 lyžicekukuričný škrob
500 mlmlieko
250 gmaslo
100 ghorká čokoláda
Ďalej budeme potrebovať:
200 gsušienky
400 mlsmotana na šľahanie
na poliatie sušienokmlieko
na posypaniekokos
- Bielka vyšľaháme do peny, postupne vyšľaháme cukor, olej a nakoniec pomocou varešky primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hmotu navrstvíme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie o veľkosti 21 x 36 cm a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 15 minút. Upečený korpus vyberieme a rovnomerne potrieme 2 lyžicami mlieka (ja to robím tak, že mlieko dám do pohára a maslovačkou potieram).
- Žĺtky, kukuričný škrob, cukor a 2 lyžice teplého mlieka dôkladne vymiešame. Zvyšné mlieko dáme na oheň, pridáme vymiešanú žĺtkovú hmotu a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutého pudingu pridáme na kocky nakrájané maslo a miešaním ho rozpustíme. Hmotu rozdelíme na polovicu a do jednej pridáme na kocky nalámanú horkú čokoládu.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a môžeme vrstviť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fenomenální zákusek Sněhová královna.
KOMENTÁRE K RECEPTU