Fenomenálny zákusok snehová kráľovná

Recept Fenomenálny zákusok snehová kráľovná
FOTKA OD VÁS
Recept Fenomenálny zákusok snehová kráľovná
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci rezy plné vanilkového a čokoládového krému + na vrchu vynikajúca šľahačka. Ja som použila väčší plech, tak mi oproti originálnemu receptu vyšli oveľa nižšia rezy. Chuťovo však boli nenormálne (dobré), takže som ich určite doma nerobila naposledy. Zákusok je hotový veľmi rýchlo, akurát to tuhnutie je dosť náročné, pretože sa vám zbiehajú slinky už počas pečenia. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Recept Fenomenálny zákusok snehová kráľovná

SUROVINY

Cesto:

5 ksbielok
5 lyžíckryštálový cukor
3 lyžiceolej
4 lyžicehladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva

Krém:

5 ksžĺtok
150 gpráškový cukor
3 bal.vanilkový cukor
4 lyžicekukuričný škrob
500 mlmlieko
250 gmaslo
100 ghorká čokoláda

Ďalej budeme potrebovať:

200 gsušienky
400 mlsmotana na šľahanie
na poliatie sušienokmlieko
na posypaniekokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielka vyšľaháme do peny, postupne vyšľaháme cukor, olej a nakoniec pomocou varešky primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hmotu navrstvíme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie o veľkosti 21 x 36 cm a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 15 minút. Upečený korpus vyberieme a rovnomerne potrieme 2 lyžicami mlieka (ja to robím tak, že mlieko dám do pohára a maslovačkou potieram).
  2. Žĺtky, kukuričný škrob, cukor a 2 lyžice teplého mlieka dôkladne vymiešame. Zvyšné mlieko dáme na oheň, pridáme vymiešanú žĺtkovú hmotu a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutého pudingu pridáme na kocky nakrájané maslo a miešaním ho rozpustíme. Hmotu rozdelíme na polovicu a do jednej pridáme na kocky nalámanú horkú čokoládu.
  3. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a môžeme vrstviť.
  4. Na korpus navrstvíme čokoládový krém, poukladáme sušienky, ktoré namočíme do mlieka. Na sušienky navrstvíme žĺtkový krém, ktorý pekne uhladíme a navrstvíme ušľahanú šľahačku. Vrch ozdobíme kokosom a celý zákusok odložíme do chladničky najlepšie na celú noc.
  5. Krájame ostrým nožom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť