Extra jemný hrnčekový chlieb aj pre začiatočníkov, ktorý stačí len zamiešať vareškou.

Recept Extra jemný hrnčekový chlieb aj pre začiatočníkov, ktorý stačí len zamiešať vareškou.

Pridal: Triniti, 30.4.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

100x lepší ako kupovaný. Aj keď sú už opatrenia kvôli vírusu pomaly na ústupe, buďme stále opatrní a keď netreba, tak obchody z našich plánov vynechajme. Aj doma si môžete pripraviť chutné pečivo, dokonca niekedy aj oveľa lepšie. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 30.4.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 hrnček = 250 ml
3 hrnčekyhladká múka
1 lyžičkasušené droždie
2 lyžičkysoľ
1 a 1/2 hrnčekavoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Len 4 základné suroviny vám postačia na prípravu chutného jemného chleba. Všetky suroviny spolu vymiešame vareškou a vznikne husté cesto, ktoré rukami spracujeme na bochník, uložíme ho do pekáča s papierom na pečenie, zakryjeme utierkou a necháme na pracovnej doske kysnúť 8 hodín.
  2. Najlepšie je tento chlieb pripravovať večer. Večer zamiešame, ráno pečieme.
  3. Chlieb pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 250 stupňov 15 minút, potom teplotu znížime na 200 stupňov a pečieme ďalších 30 minút - sledujeme.
  4. Pred pečením som na povrchu urobila tri zárezy nožom. Dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Dělala jsem už 2x . Poprvé se povedl na 1,podruhé jsem zvojtila teplotu a už nebyl tak krásný,ale chuťově mňamka. Připomíná mi vzhledově Horal z Globusu.Jen tedy nenechávala jsem kynout 8 hodin,protože už po 2 hodinách se zdálo těsto překynuté a stačilo to bohatě.A soli jsem dala poprvé dle receptu a zdál se mi slanější než jsem zvyklá.Tak jsem podruhé dala jen 1,5 lžičky a bylo to chuťově lepší.Asi to záleží na chuti každého.Dávám bodík a přidám i fotku :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť