Drožďová polievka s knedľami

Pridal: rebeka, 30.10.2020
Kategorie: Najlepšie polievky, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Droždie sa kedysi používalo stále a pridávalo sa takmer do každého jedla. Dnes som si zaspomínala na moje staré časy a pripravila som drož'dovú polievku s drožďovými knedličkami. Ak vám nevadí chuť droždia, určite skúste. Mne napríklad veľmi chutí aj drožďová nátierka, ktorú si natieram na domáce chrumkavé pečivo. Je to teda ale dobrota. Už teraz sa mi zbiehajú sliny, takže v blízkej dobe si ju musím pripraviť. :) Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 30.10.2020
Kategorie: Najlepšie polievky, Polievky
SUROVINY
Polievka:
2 lyžicemasť
1 kscibuľa
1 kspetržlen
1 ksmrkva
20 cmpór
42 gdroždie
1 ksvajce
1000 mlhovädzí alebo zeleninový vývar
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
pažítka
ligurček
petržlenová vňať
Drožďové knedle:
42 gdroždie
1 kscibuľa
1 strúčikcesnak
1 lyžicamasť
3 lyžicemlieko
1 ksvajce
hrsťstrúhanka
2 lyžičkymajoránka
1 lyžicapetržlenová vňať
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
- Na masti v hrnci opražíme dosklovata cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú zeleninu a chvíľku restujeme.
- Rozdrobíme droždie a pridáme k zelenine.
- Osmažíme do ružova a pridáme surové vajcia.
- Keď sa nám začnú robiť "cucky", zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme podľa chuti. Varíme cca 10 minút.
- Zavaríme knedle a pridáme "zelené".
- Knedle:
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme dosklovata na rozpálenej masti, pridáme posekaný alebo prelisovaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Pridáme rozdrobené droždie a vymiešame na kašičku. Potom pridáme mlieko a necháme vychladnúť.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Drožďová polévka s knedlíčky.
KOMENTÁRE K RECEPTU