Domáci paradajkový pretlak

Recept Domáci paradajkový pretlak

Pridal: NajLucka, 18.9.2020

Kategorie: Pretlak, Paradajky, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Máte doma veľa paradajok? Vyskúšajte si pripraviť domáci paradajkový pretlak, ktorý môžete použiť do omáčok, do polievok alebo do rôznych jedál.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 18.9.2020

Kategorie: Pretlak, Paradajky, Zavaraniny

SUROVINY

Budeme potrebovať:

5 kgparadajka
2 lyžicesoľ
2 lyžicekryštálový cukor
2 ksfeferónka
1 zväzokpetržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Paradajky sparíme horúcou vodou, aby sa lepšie oddelila šupka od dužiny.
  2. Pomocou mlynčeka na mäso paradajky pomelieme, dáme do vysokej panvice, pridáme soľ, cukor a jemne nasekanú petržlenovú vňať. Kto má rád pikantné, pridá aj na drobno nakrájanú feferónku.
  3. Privedieme do varu a varíme 15 minút. Po 15 minútach paradajkové pyré prelejeme do fliaš, fľaše uzavrieme a necháme zakryté utierkou vychladnúť.
  4. Do takto pripraveného paradajkového pretlaku môžete pridať aj rôzne korenie, podľa toho, kto má čo rád. Skladujeme v tmavej a chladnej miestnosti.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť