Domáci paradajkový pretlak

Pridal: NajLucka, 18.9.2020
Kategorie: Pretlak, Paradajky, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Máte doma veľa paradajok? Vyskúšajte si pripraviť domáci paradajkový pretlak, ktorý môžete použiť do omáčok, do polievok alebo do rôznych jedál.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 18.9.2020
Kategorie: Pretlak, Paradajky, Zavaraniny
SUROVINY
Budeme potrebovať:
5 kgparadajka
2 lyžicesoľ
2 lyžicekryštálový cukor
2 ksfeferónka
1 zväzokpetržlenová vňať
- Paradajky sparíme horúcou vodou, aby sa lepšie oddelila šupka od dužiny.
- Pomocou mlynčeka na mäso paradajky pomelieme, dáme do vysokej panvice, pridáme soľ, cukor a jemne nasekanú petržlenovú vňať. Kto má rád pikantné, pridá aj na drobno nakrájanú feferónku.
- Privedieme do varu a varíme 15 minút. Po 15 minútach paradajkové pyré prelejeme do fliaš, fľaše uzavrieme a necháme zakryté utierkou vychladnúť.
Zdroj: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí rajčatový protlak.
KOMENTÁRE K RECEPTU