NajRecept.sk Pomazánky Domáce maslo zo 40% smotany na šľahanie
Domáce maslo zo 40% smotany na šľahanie
Recept Domáce maslo zo 40% smotany na šľahanie
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Womanbrunette    ·   16.10.2020

Domáce maslo zo 40% smotany na šľahanie

Dnes som trošku experimentovala a vyskúšala som vyšľahať domáce maslo. Použila som 3 balenia smotany a z tohto množstva mi vyšlo 230 g masla. Autor: Ivana

20 min
Čas prípravy
Suroviny
3 bal.
smotana na šľahanie
voda
trošku
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Nezabudnite, že smotana musí byť poriadne vychladená, aby sa rýchlejšie zrazila pri šľahaní.
  2. Smotanu nalejeme do väčšej misky a šľaháme na najvyšších otáčkach, kým sa nezrazí.
  3. Potom pridáme štipku soli (ak nechcete, nemusíte) a rukami vytvarujeme maslo.
  4. Premyjeme v studenej vode a odložíme do dózy.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár