Domáce maslo zo 40% smotany na šľahanie

Recept Domáce maslo zo 40% smotany na šľahanie

Pridal: Womanbrunette, 16.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Tipy a triky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes som trošku experimentovala a vyskúšala som vyšľahať domáce maslo. Použila som 3 balenia smotany a z tohto množstva mi vyšlo 230 g masla. Autor: Ivana

FOTKA OD VÁS

Pridal: Womanbrunette, 16.10.2020

Kategorie: Pomazánky, Tipy a triky

Čas prípravy:

SUROVINY

3 bal.smotana na šľahanie
voda
troškusoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Nezabudnite, že smotana musí byť poriadne vychladená, aby sa rýchlejšie zrazila pri šľahaní.
  2. Smotanu nalejeme do väčšej misky a šľaháme na najvyšších otáčkach, kým sa nezrazí.
  3. Potom pridáme štipku soli (ak nechcete, nemusíte) a rukami vytvarujeme maslo.
  4. Premyjeme v studenej vode a odložíme do dózy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť