Domáce cestoviny - čisté a so sépiou

Recept Domáce cestoviny - čisté a so sépiou

Pridal: NajLucka, 6.3.2015

Kategorie: Rezance, Múčniky, Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné domáce cestoviny. Pridaním sépie dostanete skvelé čierne cestoviny, vhodné na obed s rôznymi omáčkami.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 6.3.2015

Kategorie: Rezance, Múčniky, Cestoviny

SUROVINY

Budeme potrebovať:

240 gpolohrubá múka
1/2 lyžičkysoľ
2 ksvajce
1 ksžĺtok
1 lyžičkasépiový prášok
2 lyžiceteplá voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sépiový prášok si rozpustíme v teplej vode.
  2. Ostatné suroviny dáme do misky a mixérom spracujeme hladké cesto. Keď máme cesto pevné, rozdelíme ho na 2 časti. Do jednej pridáme sépiový prášok, ktorý sme rozpustili v teplej vode a spracujeme.
  3. Spracované cestá zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 30 minút.
  4. Každú vychladenú časť cesta rozdelíme na 3 časti a rozvaľkáme ich na tenký plát. Nožom nakrájame hrubšie rezance, ktoré pomúčime (môžeme použiť strojček na cestoviny, pôjde to rýchlejšie).
  5. Nakrájané rezance necháme odstáť na pomúčenej doske cca 10 minút, aby trochu vyschli. Vytvoríme z nich malé kôpky, ktoré následne varíme v osolenej vode (môžeme ich aj zamraziť - v prípade dlhšieho uskladnenia).
  6. Podávame s obľúbenou omáčkou. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť