Deravé šišky

Recept Deravé šišky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fašiangy, fašiangy, óóó fašiangy. Tento týždeň máme doslova veľmi sladký. Už som robila klasické fanky/božie milosti, teraz sú to fantastické sladké deravé šišky. Tieto šišky robievam vtedy, keď ich chcem prepraviť v dózičke. Nemusia sa zdobiť zvrchu, ale pri pečení sa vnútri urobí bublina, do ktorej prostredníctvom striekacej piškole alebo cukrárskeho vrecka nastriekam marmeládu alebo nutellu. Bohužiaľ doma som nenašla cukrárske vrecko, tak tentokrát som ich zdobila zvrchu, ale určite skúste, ak nechcete zdobiť zhora. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

250 mlmlieko
2 ksžĺtok
2 lyžiceolej
1 lyžičkasoľ
3 lyžicekryštálový cukor
100 gpolohrubá múka
350 ghladká múka
3 lyžicerum
štipkacitrónová kôra
1 bal.vanilkový cukor
1/2 kockadroždie
na vyprážanieolej
na plnenie alebo ozdobumarmeláda
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske si pripravíme kvások. Trochu mlieka ohrejeme, pridáme droždie a necháme odstáť. Pridáme žĺtky, olej a všetky ostatné suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu cesta.
  2. Cesto spracujeme do guľôčky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť. Keď cesto zdvojnásobilo svoj objem, preložíme ho na dosku.
  3. Rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a vykrajujeme kolieska. Necháme na doske trochu nakysnúť a môžeme smažiť.
  4. Nezabudnite olej dobre rozohriať, aby ste šišky nevkladali do studeného oleja. Smažíme z oboch strán dozlatista. Po vysmažení šišky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
  5. Pomocou cukrárskeho vrecka alebo striekačky naplníme šišky. Ja som doma nemala žiadny sáčok ani striekačku, tak som marmeládu dala navrch. Vnútri síce bola dierka, ale to vôbec nevadí. Vrch ešte posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť