Cuketové lievance plnené smotanovou plnkou

Pridal: Triniti, 26.11.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Cuketové recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Síce vyprážané, ale o to chutnejšie. Raz za čas si predsa treba dopriať. Zlepené plnkou z kyslej smotany a jarnej cibuľky. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 26.11.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Cuketové recepty
SUROVINY
Budeme potrebovať:
1 kscuketa
1 ksmrkva
1 kscibuľa
2 ksvajce
podľa potrebyhladká múka
soľ
korenie
na vyprážanieolej
Plnka:
1 kelímokkyslá smotana
1/2 zväzkujarná cibuľka
1 strúčikcesnak
podľa chutitvrdý syr
- Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle a osolíme. Necháme chvíľu odstáť, aby cuketa pustila vodu. Potom ju v rukách stláčame, aby sme sa zbavli prebytočnej vody a uložíme ju do druhej misky. Pridáme nastrúhanú mrkvu, cibuľu a premiešame. Okoreníme podľa chuti, pridáme vajíčka a múku podľa potreby, aby sme vytvorili hustejšie cestíčko.
- Na rozpálenom oleji na panvici smažíme do zlata z oboch strán. Po vysmažení ich ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
- Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom a najemno nakrájanou jarnou cibuľkou. Môžeme pridať aj strúhaný tvrdý syr, ale nemusíme - to už každý podľa vlastnej chuti. Premiešame a potrieme jeden kúsok placky, zalepíme druhou plackou a podávame.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cuketové lívance plněné smetanovou nádivkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU