Cuketové lievance plnené smotanovou plnkou

Recept Cuketové lievance plnené smotanovou plnkou

Pridal: Triniti, 26.11.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Cuketové recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Síce vyprážané, ale o to chutnejšie. Raz za čas si predsa treba dopriať. Zlepené plnkou z kyslej smotany a jarnej cibuľky. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 26.11.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Cuketové recepty

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kscuketa
1 ksmrkva
1 kscibuľa
2 ksvajce
podľa potrebyhladká múka
soľ
korenie
na vyprážanieolej

Plnka:

1 kelímokkyslá smotana
1/2 zväzkujarná cibuľka
1 strúčikcesnak
podľa chutitvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle a osolíme. Necháme chvíľu odstáť, aby cuketa pustila vodu. Potom ju v rukách stláčame, aby sme sa zbavli prebytočnej vody a uložíme ju do druhej misky. Pridáme nastrúhanú mrkvu, cibuľu a premiešame. Okoreníme podľa chuti, pridáme vajíčka a múku podľa potreby, aby sme vytvorili hustejšie cestíčko.
  2. Na rozpálenom oleji na panvici smažíme do zlata z oboch strán. Po vysmažení ich ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
  3. Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom a najemno nakrájanou jarnou cibuľkou. Môžeme pridať aj strúhaný tvrdý syr, ale nemusíme - to už každý podľa vlastnej chuti. Premiešame a potrieme jeden kúsok placky, zalepíme druhou plackou a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť