NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Cuketové lievance plnené smotanovou plnkou
Cuketové lievance plnené smotanovou plnkou
Recept Cuketové lievance plnené smotanovou plnkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   26.11.2020

Cuketové lievance plnené smotanovou plnkou

Síce vyprážané, ale o to chutnejšie. Raz za čas si predsa treba dopriať. Zlepené plnkou z kyslej smotany a jarnej cibuľky. Autor: Triniti

Suroviny

Budeme potrebovať:

1 ks
cuketa
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
2 ks
vajce
podľa potreby
hladká múka
soľ
korenie
na vyprážanie
olej

Plnka:

1 kelímok
kyslá smotana
1/2 zväzku
jarná cibuľka
1 strúčik
cesnak
podľa chuti
tvrdý syr
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle a osolíme. Necháme chvíľu odstáť, aby cuketa pustila vodu. Potom ju v rukách stláčame, aby sme sa zbavli prebytočnej vody a uložíme ju do druhej misky. Pridáme nastrúhanú mrkvu, cibuľu a premiešame. Okoreníme podľa chuti, pridáme vajíčka a múku podľa potreby, aby sme vytvorili hustejšie cestíčko.
  2. Na rozpálenom oleji na panvici smažíme do zlata z oboch strán. Po vysmažení ich ukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
  3. Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom a najemno nakrájanou jarnou cibuľkou. Môžeme pridať aj strúhaný tvrdý syr, ale nemusíme - to už každý podľa vlastnej chuti. Premiešame a potrieme jeden kúsok placky, zalepíme druhou plackou a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár