NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Čučoriedková bublanina ako pavučinka
Čučoriedková bublanina ako pavučinka
adkas    ·   16.9.2020

Čučoriedková bublanina ako pavučinka

Nedávno som v nejakom letáku, už ani neviem v ktorom, videla zľavnené čučoriedky. Hneď som nariadila manželovi, aby ich kúpil a tak som vymýšľala, čo z nich. Prišla mi na um moja obľúbená bublanina, ktorú robievam hlavne z domácich jahôd a čerešní, ale dostala som na ňu takú chuť, že musela byť aj z kupovaných čučoriedok. Bola fantastická. To cesto je mäkučké a nadýchané. Vrch na záver ešte posypem práškovým cukrom. Autor: Adkas

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
250 ml
smotana na šľahanie
2 hrnčeky
kryštálový cukor
3 hrnčeky
polohrubá múka
4 ks
vajce
1 bal.
prášok do pečiva
čučoriedky
na posyp
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Len 5 základných surovín na cesto a môžeme sa pustiť do prípravy.
  2. Pripravíme si plech o rozmere 30 x 40 cm a vymažeme ho tukom a poriadne vysypeme múkou. Rúru predhrejte na 180 stupňov a na meranie použijeme hrnček s objemom 250 ml.
  3. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Potom pridáme smotanu na šľahanie, dobre vyšľaháme a nakoniec pridáme zmiešanú preosiatu múku s práškom do pečiva. Opatrne, už len ručne premiešame a vylejeme na plech.
  4. Na cesto poukladáme ovocie a dáme piecť. Pečieme cca 15 - 20 minút, záleží na rúre, preto sledujeme.
  5. Upečený koláč vyberieme a poprášime práškovým cukrom.

 Môj blog: Adkas-tastyfood

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov