Čučoriedková bublanina ako pavučinka

Recept Čučoriedková bublanina ako pavučinka

Pridal: adkas, 16.9.2020

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Čučoriedky

FOTKA OD VÁS
Recept Čučoriedková bublanina ako pavučinka
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nedávno som v nejakom letáku, už ani neviem v ktorom, videla zľavnené čučoriedky. Hneď som nariadila manželovi, aby ich kúpil a tak som vymýšľala, čo z nich. Prišla mi na um moja obľúbená bublanina, ktorú robievam hlavne z domácich jahôd a čerešní, ale dostala som na ňu takú chuť, že musela byť aj z kupovaných čučoriedok. Bola fantastická. To cesto je mäkučké a nadýchané. Vrch na záver ešte posypem práškovým cukrom. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS
Recept Čučoriedková bublanina ako pavučinka

Pridal: adkas, 16.9.2020

Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Čučoriedky

SUROVINY

250 mlsmotana na šľahanie
2 hrnčekykryštálový cukor
3 hrnčekypolohrubá múka
4 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva
čučoriedky
na posyppráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Len 5 základných surovín na cesto a môžeme sa pustiť do prípravy.
  2. Pripravíme si plech o rozmere 30 x 40 cm a vymažeme ho tukom a poriadne vysypeme múkou. Rúru predhrejte na 180 stupňov a na meranie použijeme hrnček s objemom 250 ml.
  3. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Potom pridáme smotanu na šľahanie, dobre vyšľaháme a nakoniec pridáme zmiešanú preosiatu múku s práškom do pečiva. Opatrne, už len ručne premiešame a vylejeme na plech.
  4. Na cesto poukladáme ovocie a dáme piecť. Pečieme cca 15 - 20 minút, záleží na rúre, preto sledujeme.
  5. Upečený koláč vyberieme a poprášime práškovým cukrom.

 Môj blog: Adkas-tastyfood

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť