Čučoriedková bublanina ako pavučinka
Nedávno som v nejakom letáku, už ani neviem v ktorom, videla zľavnené čučoriedky. Hneď som nariadila manželovi, aby ich kúpil a tak som vymýšľala, čo z nich. Prišla mi na um moja obľúbená bublanina, ktorú robievam hlavne z domácich jahôd a čerešní, ale dostala som na ňu takú chuť, že musela byť aj z kupovaných čučoriedok. Bola fantastická. To cesto je mäkučké a nadýchané. Vrch na záver ešte posypem práškovým cukrom. Autor: Adkas
Pridal: adkas, 16.9.2020
Kategorie: Bublaniny, Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Čučoriedky
SUROVINY
250 mlsmotana na šľahanie
2 hrnčekykryštálový cukor
3 hrnčekypolohrubá múka
4 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva
čučoriedky
na posyppráškový cukor
- Len 5 základných surovín na cesto a môžeme sa pustiť do prípravy.
- Pripravíme si plech o rozmere 30 x 40 cm a vymažeme ho tukom a poriadne vysypeme múkou. Rúru predhrejte na 180 stupňov a na meranie použijeme hrnček s objemom 250 ml.
- Upečený koláč vyberieme a poprášime práškovým cukrom.
Môj blog: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Borůvková bublanina jako pavučinka.
KOMENTÁRE K RECEPTU