Čokoládový koláč s jahodami, vanilkovým krémom a šľahačkou

Recept Čokoládový koláč s jahodami, vanilkovým krémom a šľahačkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Svieži ovocný dezert s čokoládovým cestom, vanilkovým krémom a šľahačkou. Výborná dobrota. Mňam! Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

6 ksvajce
150 gkryštálový cukor
300 gmaslo
150 gčokoláda
6 lyžícpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva

Krém:

1 bal.vanilkový puding
400 mlmlieko
4 lyžicekryštálový cukor
125 gmaslo

Ďalej budeme potrebovať:

podľa potrebyčerstvé jahody
2 bal.smotana na šľahanie
1 bal.stužovač

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme rozpustené maslo a rozpustenú čokoládu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a úplne na záver vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú oddeľovať od plechu. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. Krém: V mlieku rozpustíme cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding a šľaháme do hladka.
  4. Krém navrstvíme na chladné cesto, poukladáme nakrájané jahody. Vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom. Odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc. Nakrájame úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť