NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Čokoládový cheesecake Čokoládový cheesecake s malinovou polevou vo veľkonočnom štýle
Čokoládový cheesecake s malinovou polevou vo veľkonočnom štýle
Recept Čokoládový cheesecake s malinovou polevou vo veľkonočnom štýle
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
_Nikoleta_    ·   9.4.2022

Čokoládový cheesecake s malinovou polevou vo veľkonočnom štýle

Ak neviete čo pripraviť pre návštevu k Veľkej noci, pokojne upečte cheesecake. Myslím si, že týmto koláčom nič nepokazíte, stačí ho ozdobiť veľkonočnými sladkosťami a skvelý tematický dezert je na svete. Tentokrát ponúkam recept na cheesecake vo výbornej kombinácii čokoládového krému a malinovej polevy.

45 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Sušienkový základ

150 g
sušienky
50 g
maslo

Krém

500 g
jemný tvaroh
350 g
mascarpone
200 g
kyslá smotana
150 g
mliečna čokoláda
50 g
horká čokoláda
2 ks
vajce
60 g
práškový cukor
2 lyžice
hladká múka

Malinová poleva

300 g
mrazené maliny
20 g
vanilínový cukor
2 lyžice
vanilkový pudingový prášok
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty alebo roztopené v mikrovlnke a znovu premixujeme. Vzniknutú zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne utlačíme na dno. Dáme predpiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
  2. Tvaroh a mascarpone krátko prešľaháme. Prišľaháme smotanu, vajíčka, múku a cukor. Čokoládu roztopíme v mikrovlnke a necháme chvíľu vychladnúť. Po lyžiciach pridávame krém do rozpustenej čokolády a premiešavame, aby sa čokoláda nezrazila. Keď máme časť krému prepojenú s čokoládou, môžeme čokoládovú časť primiešať k zvyšnému krému.
  3. Pripravený krém nalejeme na sušienkový základ a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 55 minút. Na dno rúry dáme plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake ešte aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre, až potom ho vyberáme.
  4. Na polevu si rozvaríme maliny s cukrom. Následne ich prepasírujeme cez sitko. Hladkú časť dáme späť do hrnca, pridáme pudingový prášok rozmiešaný v troche vody a varíme do zhustnutia. Necháme mierne vychladnúť a potom rozotrieme na pripravený cheesecake. Hotový ho odložíme do chladničky, ideálne cez noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár