Cheesecake bez pečenia s bielou čokoládou a jahodami

Recept Cheesecake bez pečenia s bielou čokoládou a jahodami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché dezerty sú TOP! Tento cheesecake je veľmi obľúbený vďaka tomu, že sa nepečie s jahodovou dreňou, nie je až tak sladký ako ostatné cheesecake-y. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

175 gsušienky
50 gmaslo

Krém:

200 gbiela čokoláda
300 gmascarpone
200 gkyslá smotana
225 gjahody

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujeme na jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Takto pripravený základ navrstvíme na dno okrúhlej formy na pečenie s priemerom 20 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie, lepšie sa potom bude oddeľovať pri krájaní. Základ v tortovej forme odložíme do chladničky a pripravíme krém.
  2. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Necháme vychladnúť. Mascarpone alebo iný smotanový syr, ktorý vám chutí vymiešame s kyslou smotanou (len vareškou, nie mixérom) a pridáme rozpustenú a vychladnutú bielu čokoládu. Znovu premiešame a navrstvíme na základ. Dáme do chladničky, najlepšie na celú noc.
  3. Jahody nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, pridáme cukor podľa toho, ako sladkú jahodovú hmotu chceme mať a varíme, kým sa jahody nerozvarí.
  4. Jahodovú dreň odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť a potom, pri podávaní nej polievame povrch vychladeného cheesecake-u.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť