Cheesecake bez pečenia s bielou čokoládou a jahodami

Pridal: Triniti, 10.4.2021
Kategorie: Torty, Sladké torty, Cheesecake, Najlepšie dezerty, Dezerty, Nepečené dezerty, Jahody, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jednoduché dezerty sú TOP! Tento cheesecake je veľmi obľúbený vďaka tomu, že sa nepečie s jahodovou dreňou, nie je až tak sladký ako ostatné cheesecake-y. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 10.4.2021
Kategorie: Torty, Sladké torty, Cheesecake, Najlepšie dezerty, Dezerty, Nepečené dezerty, Jahody, Podľa ovocia
SUROVINY
Základ:
175 gsušienky
50 gmaslo
Krém:
200 gbiela čokoláda
300 gmascarpone
200 gkyslá smotana
225 gjahody
- Sušienky rozmixujeme na jemný prášok, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Takto pripravený základ navrstvíme na dno okrúhlej formy na pečenie s priemerom 20 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie, lepšie sa potom bude oddeľovať pri krájaní. Základ v tortovej forme odložíme do chladničky a pripravíme krém.
- Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Necháme vychladnúť. Mascarpone alebo iný smotanový syr, ktorý vám chutí vymiešame s kyslou smotanou (len vareškou, nie mixérom) a pridáme rozpustenú a vychladnutú bielu čokoládu. Znovu premiešame a navrstvíme na základ. Dáme do chladničky, najlepšie na celú noc.
- Jahody nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, pridáme cukor podľa toho, ako sladkú jahodovú hmotu chceme mať a varíme, kým sa jahody nerozvarí.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cheesecake bez pečení s bílou čokoládou a jahodami.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Fehér csokoládés sajttorta epres öntettel.
KOMENTÁRE K RECEPTU