Cesnakovo-parmezánové penne s chrumkavým kuracím mäsom

Recept Cesnakovo-parmezánové penne s chrumkavým kuracím mäsom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché a super rýchle jedlo. Za 30 minút máte pripravené všetko.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

4-5 kskuracie rezne
hladká múka
vajcia
strúhanka
500 gcestoviny
2 lyžicesoľ
olivový alebo rastlinný olej
2 strúčikycesnak
3 lyžicehladká múka
250 mlkurací vývar
250 mlmlieko
1/4 lyžičkybiele korenie
120 gstrúhaný parmezán
jarná cibuľka na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie. Kuracie mäso klasicky obalíme v trojobale (postup opakujeme viackrát, aby sme získali hrubšiu, chrumkavejšiu kôrku) a položíme do formy. Dáme zapiecť na 20 minút do rúry).
  2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Na rozpálenom oleji na panvici osmažíme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a krátko opražíme. Za stáleho miešania prilejeme kurací vývar a mlieko, aby sme zabránili vytvoreniu hrudiek. Okoreníme podľa chuti. Pridáme 2 lyžice hladkej múky a varíme, kým hmota nezhustne. Nakoniec pridáme parmezán a spojíme. Uvarené penne precedíme a pridáme k omáčke. Premiešame.
  3. Kým sme pripravovali cestoviny, kuracie mäso sa upieklo. Na tanieri ozdobíme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zdroj: Eatcakefordinner

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť