NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Cesnakovo-parmezánové penne s chrumkavým kuracím mäsom
Cesnakovo-parmezánové penne s chrumkavým kuracím mäsom
Recept Cesnakovo-parmezánové penne s chrumkavým kuracím mäsom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   20.8.2021

Cesnakovo-parmezánové penne s chrumkavým kuracím mäsom

Jednoduché a super rýchle jedlo. Za 30 minút máte pripravené všetko.

Suroviny

Budeme potrebovať:

4-5 ks
kuracie rezne
hladká múka
vajcia
strúhanka
500 g
cestoviny
2 lyžice
soľ
olivový alebo rastlinný olej
2 strúčiky
cesnak
3 lyžice
hladká múka
250 ml
kurací vývar
250 ml
mlieko
1/4 lyžičky
biele korenie
120 g
strúhaný parmezán
jarná cibuľka na ozdobu
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie. Kuracie mäso klasicky obalíme v trojobale (postup opakujeme viackrát, aby sme získali hrubšiu, chrumkavejšiu kôrku) a položíme do formy. Dáme zapiecť na 20 minút do rúry).
  2. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Na rozpálenom oleji na panvici osmažíme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a krátko opražíme. Za stáleho miešania prilejeme kurací vývar a mlieko, aby sme zabránili vytvoreniu hrudiek. Okoreníme podľa chuti. Pridáme 2 lyžice hladkej múky a varíme, kým hmota nezhustne. Nakoniec pridáme parmezán a spojíme. Uvarené penne precedíme a pridáme k omáčke. Premiešame.
  3. Kým sme pripravovali cestoviny, kuracie mäso sa upieklo. Na tanieri ozdobíme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zdroj: Eatcakefordinner

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár