Bosáky (drbáky, chlpáče)

Recept Bosáky (drbáky, chlpáče)

Pridal: rebeka, 30.4.2021

Kategorie: Chlpatá knedľa, Knedle, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Recept Bosáky (drbáky, chlpáče)
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jedna z najlepších príloh, aké môžeme pripraviť k hlavnému jedlu. Aj uvarené zemiaky, aj surové zemiaky spolu zmiešame, pridáme pár základných surovín a máme chutnú prílohu hotovú. Tie surové zemiaky strúhame na hrubšom strúhadle, aby vytvorili taký, ja tomu hovorím, chlpatý vzhľad. Niekto strúha na jemnom a nedosiahne taký chlpatý vzhľad, ale na chuti knedliam neuberiete. Pokvapkané maslom a s trochou nasekaného petržlenu by som ich jedla i bez mäska. Autor: Naďa I. /Rebeka/

FOTKA OD VÁS
Recept Bosáky (drbáky, chlpáče)

Pridal: rebeka, 30.4.2021

Kategorie: Chlpatá knedľa, Knedle, Prílohy

SUROVINY

300 guvarený zemiak
450 gsurový zemiak
1 ksvajce
2 lyžičkysoľ
2 lyžičkysoľ (do vody na uvarenie)
3 lyžicesolamyl
3 lyžicestrúhanka
3 lyžicehrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme vychladnúť.
  2. Surové zemiaky ošúpeme, nastrúhame na hrubom (niekto strúha na jemnom) strúhadle a vytlačíme v dlaniach prebytočnú tekutinu.
  3. Uvarené zemiaky tiež nastrúhame najemno. Na dosku dáme oboje zemiaky, uprostred urobíme jamku, rozbijeme vajcia, pridáme soľ, strúhanku, solamyl a múku.
  4. Najskôr príborovým nožom a potom rukami spracujeme rýchlo cesto, z ktorého vykrajujeme lyžicou kúsky a v dlaniach tvoríme knedle.
  5. Tie hodíme do vriacej osolenej vody a varíme (podľa veľkosti knedlí) 12-15 minút.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť