NajRecept.sk Prílohy Knedle Chlpatá knedľa Bosáky (drbáky, chlpáče)
Bosáky (drbáky, chlpáče)
Recept Bosáky (drbáky, chlpáče)
rebeka    ·   30.4.2021

Bosáky (drbáky, chlpáče)

Jedna z najlepších príloh, aké môžeme pripraviť k hlavnému jedlu. Aj uvarené zemiaky, aj surové zemiaky spolu zmiešame, pridáme pár základných surovín a máme chutnú prílohu hotovú. Tie surové zemiaky strúhame na hrubšom strúhadle, aby vytvorili taký, ja tomu hovorím, chlpatý vzhľad. Niekto strúha na jemnom a nedosiahne taký chlpatý vzhľad, ale na chuti knedliam neuberiete. Pokvapkané maslom a s trochou nasekaného petržlenu by som ich jedla i bez mäska. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny
300 g
uvarený zemiak
450 g
surový zemiak
1 ks
vajce
2 lyžičky
soľ
2 lyžičky
soľ (do vody na uvarenie)
3 lyžice
solamyl
3 lyžice
strúhanka
3 lyžice
hrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme vychladnúť.
  2. Surové zemiaky ošúpeme, nastrúhame na hrubom (niekto strúha na jemnom) strúhadle a vytlačíme v dlaniach prebytočnú tekutinu.
  3. Uvarené zemiaky tiež nastrúhame najemno. Na dosku dáme oboje zemiaky, uprostred urobíme jamku, rozbijeme vajcia, pridáme soľ, strúhanku, solamyl a múku.
  4. Najskôr príborovým nožom a potom rukami spracujeme rýchlo cesto, z ktorého vykrajujeme lyžicou kúsky a v dlaniach tvoríme knedle.
  5. Tie hodíme do vriacej osolenej vody a varíme (podľa veľkosti knedlí) 12-15 minút.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár