Bombastické orechové koláčiky. Ideálne cesto z kyslej smotany, ktoré je vhodné aj na vianočné pečenie.

Recept Bombastické orechové koláčiky. Ideálne cesto z kyslej smotany, ktoré je vhodné aj na vianočné pečenie.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krehké koláčiky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku. Cesto je z kyslej smotany, pri práci sa vôbec neláme a je krásne pružné. Robím malé kolieska, ktoré plním orieškovou náplňou s jablkami. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

1 ksvajce
70 gkyslá smotana
100 gmaslo
45 mlolej
40 gkukuričný alebo zemiakový škrob
280 ghladká múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
1 bal.vanilkový cukor

Náplň:

2 ksmenšie jablko
70 gmleté vlašské orechy
2 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkamletá škorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme do guľôčky, ktorú odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Jablko nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme cukor, škoricu a chvíľu restujeme na miernom ohni. Pridáme orechy a premiešame. Necháme mierne vychladnúť.
  3. Odležané cesto rozvaľkáme na trošku hrubší plát, z ktorého vykrojíme kolieska. Do stredu uložíme náplň a kraje uprostred spojíme prstami.
  4. Ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 15 minút. Sledujeme.
  5. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť