Bírešské mäso

Pridal: NajLucka, 11.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Super voľba na výdatný obed. Kto má rád kapustu, určite si pochutí. Dobrú chuť!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 11.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
Potrebujeme na 4 porcie:
400 gbravčové stehno
100 goravská slanina alebo údený bôčik
400 gkyslá kapusta
4 lyžičkypálivá papriková pasta
2 strúčikycesnak
2 kscibuľa
250 mlmäsový vývar
1 kszemiak
2-3 ksbobkový list
1/2 lyžičkyrasca
korenie
masť alebo olej
soľ
- Mäso umyjeme, nakrájame na štyri rezne, ktoré naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme.
- Rezne potrieme prelisovaným cesnakom, paprikovou pastou, položíme na ne plátky slaniny alebo bôčika, zvinieme ich a spojíme špáradlom.
- Závitky zo všetkých strán opečieme na rozohriatej masti / oleji /, vyberieme ich z výpeku a dáme do hlbšieho hrnca.
- Pridáme pokrájanú kyslú kapustu, bobkové listy, rascu a všetko podlejeme mäsovým vývarom.
- Vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú potom pridáme k mäsu s kapustou. Všetko spolu pár minút podusíme, pridáme očistený a nastrúhaný zemiak, prikryjeme a dusíme domäkka.
- Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou knedľou. Dobrú chuť!!!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s BÍREŠSKÉ MASO.
KOMENTÁRE K RECEPTU