Banánový cheesecake s polevou z lesného ovocia

Recept Banánový cheesecake s polevou z lesného ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Opäť recept na cheesecake tentokrát ozvláštnený o banány použité v kréme. Myslím si, že tento typ koláča zvládne pripraviť každý, preto neváhajte skúsiť aj túto kombináciu.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Sušienkový základ

150 gsušienky
80 gmaslo

Krém

620 gjemný tvaroh
200 gcream cheese/ nátierkové maslo
200 gkyslá smotana
2 ksbanán
2 ksvajce
60 gpráškový cukor
2 lyžicehladká múka

Poleva

300 gmrazené ovocie - lesná zmes
2 lyžicevanilkový pudingový prášok
20 gvanilínový cukor
1 lyžičkamed

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty alebo roztopené v mikrovlnke a opäť premixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie (len spodok) a rovnomerne utlačíme na dno. Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov 8-10 minút.
  2. Banány rozmixujeme ponorným mixérom. Tvaroh a cream cheese krátko vyšľaháme. Zašľaháme smotanu, vajíčka, rozmixované banány. Nakoniec pridáme cukor a múku a všetko spolu prešľaháme. Vylejeme na predpečený základ a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 55 minút. Počas pečenia dávam na dno rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre, až potom ho vyberieme.
  3. Mrazené ovocie si rozvaríme s vanilínovým cukrom, medom a trochou vody. Keď je mäkké, rozmixujeme ho a prepasírujeme cez sitko. Hladkú zmes dáme opäť do hrnca, pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a varíme do zhustnutia.
  4. Nie horúcu zmes nalejeme na vychladnutý cheesecake. Hotový koláč odložíme do chladničky, ideálne na noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť