Banánové rezy s vanilkovým krémom

Recept Banánové rezy s vanilkovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najlepšie krémové rezy plnené s banánmi v mliečnom kréme. Lahodná pochúťka. Všetko spolu premiešame v miske a navrstvíme na upečené cesto, ktoré je lahodné a krehké vďaka maslu. Na vrch som vyšľahala ešte šľahačku, ale dala som ju iba v tenkej vrstve, krém je už dosť jemný a lahodný.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

300 gpolohrubá múka
200 gmaslo
2 lyžicekryštálový cukor
½ lyžičkysoľ
2 lyžicestudená voda

Krém:

500 mlplnotučné mlieko
2 ksvajce
150 gkryštálový cukor
100 ghladká múka
2 bal.vanilkový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

3 ksbanán
500 mlsmotana na šľahanie
1 bal.smeta-fix
čokoláda na strúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na prípravu cesta zmiešame a vypracujeme hladkú hmotu, ktorú si necháme minimálne pol hodinu odstáť v chladničke. Plech s veľkosťou 20x30 cm vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Cesto si vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na požadovanú veľkosť plechu na pečenie.
  2. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov asi 20 minút.
  3. Vajíčka si vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme mlieko a varíme na miernom ohni kým sa cukru nerozpustí. Keď sa nám cukor rozpustil, postupne pridávame múku a stále miešame, aby sa nevytvárali hrudky. Keď máme hustú hmotu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  4. Smotanu na šľahanie spolu so smeta-fixom si vyšľaháme (1/3 šľahačky si oddelíme do inej misky), pridáme do nej nakrájané banány a spolu premiešame. (Banány môžeme pokvapkať citrónovou šťavou, tak nám nezhnednú). 2/3 šľahačky s banánmi vmiešame do vychladnutej zmesi, ktorú sme si uvarili.
  5. Poriadne premiešame a navrstvíme na upečené cesto.
  6. Zvyšnú šľahačku, ktorú sme si oddelili navrstvíme na krém a pekne uhladíme.
  7. Posypeme strúhanou čokoládou a dáme do chladničky poriadne vychladiť. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť