NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Azu po tatársky s jasmínovou ryžou
Azu po tatársky s jasmínovou ryžou
Recept Azu po tatársky s jasmínovou ryžou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   16.10.2020

Azu po tatársky s jasmínovou ryžou

Dnes už sa musím len v duchu smiať, keď si spomeniem, ako hrozne som sa bála a dlho sa vyhýbala príprave akejkoľvek omáčky. Mäso som vždy len všemožne piekla a smažila alebo radšej vyberala pokrmy bez mäsa alebo s použitím údenín. No, každé začiatky sú ťažké. Zvlášť, keď si v puberte myslíte, že nič z toho, čo vás rodičia chcú naučiť, nebudete nikdy v živote potrebovať, že...!!! Autor: Danka

45 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
Suroviny
800 g
hovädzie mäso (roštenka, na rezance)
2 ks
cibuľa
1 ks
paradajkový pretlak
1 lyžica
kryštálový cukor
2 ks
bobkový list
1 l
mäsový vývar
6 ks
sterilizovaná uhorka
50 g
maslo
2 lyžice
hladká múka
olej
soľ
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso v miske okoreníme, pridáme 1 lyžicu oleja, dôkladne premiešame a necháme 2 hodinky v chlade odležať. Potom sprudka orestujeme na oleji, vyberieme z panvice a do výpeku vsypeme cibuľu a restujeme do svetlohneda. Prisypeme cukor, necháme ho roztopiť, pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme mäso, bobkový list a trochu soli a dusíme pod pokrievkou domäkka.
  2. V miske si rozmiešame zmäknuté maslo s hladkou múkou a touto vzniknutou hmotou omáčku zahustíme. Pridáme sterilizované uhorky a všetko necháme ďalších 10 minút prevariť. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, prípadne podľa chuti aj kvapkou sójovej omáčky.
  3. Ja som pridala ešte štipku mletého čili.
Komentáre k receptu
Jozef5686479    ·   12.9.2021   ·   Odpovedať   ·  

Najhorší recept neodporúčam v žiadnom prípade, chuť jedla = školská jedáleň

NejLucka NejLucka    ·   19.9.2021   ·   Odpovedať   ·  

sto lidí, sto chutí

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár