Azu po tatársky s jasmínovou ryžou

Recept Azu po tatársky s jasmínovou ryžou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes už sa musím len v duchu smiať, keď si spomeniem, ako hrozne som sa bála a dlho sa vyhýbala príprave akejkoľvek omáčky. Mäso som vždy len všemožne piekla a smažila alebo radšej vyberala pokrmy bez mäsa alebo s použitím údenín. No, každé začiatky sú ťažké. Zvlášť, keď si v puberte myslíte, že nič z toho, čo vás rodičia chcú naučiť, nebudete nikdy v živote potrebovať, že...!!! Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

800 ghovädzie mäso (roštenka, na rezance)
2 kscibuľa
1 ksparadajkový pretlak
1 lyžicakryštálový cukor
2 ksbobkový list
1 lmäsový vývar
6 kssterilizovaná uhorka
50 gmaslo
2 lyžicehladká múka
olej
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso v miske okoreníme, pridáme 1 lyžicu oleja, dôkladne premiešame a necháme 2 hodinky v chlade odležať. Potom sprudka orestujeme na oleji, vyberieme z panvice a do výpeku vsypeme cibuľu a restujeme do svetlohneda. Prisypeme cukor, necháme ho roztopiť, pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme mäso, bobkový list a trochu soli a dusíme pod pokrievkou domäkka.
  2. V miske si rozmiešame zmäknuté maslo s hladkou múkou a touto vzniknutou hmotou omáčku zahustíme. Pridáme sterilizované uhorky a všetko necháme ďalších 10 minút prevariť. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, prípadne podľa chuti aj kvapkou sójovej omáčky.
  3. Ja som pridala ešte štipku mletého čili.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť