Azu po tatársky s jasmínovou ryžou

Pridal: Danula Vašíčková, 16.10.2020
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Večera
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Dnes už sa musím len v duchu smiať, keď si spomeniem, ako hrozne som sa bála a dlho sa vyhýbala príprave akejkoľvek omáčky. Mäso som vždy len všemožne piekla a smažila alebo radšej vyberala pokrmy bez mäsa alebo s použitím údenín. No, každé začiatky sú ťažké. Zvlášť, keď si v puberte myslíte, že nič z toho, čo vás rodičia chcú naučiť, nebudete nikdy v živote potrebovať, že...!!! Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 16.10.2020
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Večera
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
800 ghovädzie mäso (roštenka, na rezance)
2 kscibuľa
1 ksparadajkový pretlak
1 lyžicakryštálový cukor
2 ksbobkový list
1 lmäsový vývar
6 kssterilizovaná uhorka
50 gmaslo
2 lyžicehladká múka
olej
soľ
mleté čierne korenie
- Mäso v miske okoreníme, pridáme 1 lyžicu oleja, dôkladne premiešame a necháme 2 hodinky v chlade odležať. Potom sprudka orestujeme na oleji, vyberieme z panvice a do výpeku vsypeme cibuľu a restujeme do svetlohneda. Prisypeme cukor, necháme ho roztopiť, pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme mäso, bobkový list a trochu soli a dusíme pod pokrievkou domäkka.
- V miske si rozmiešame zmäknuté maslo s hladkou múkou a touto vzniknutou hmotou omáčku zahustíme. Pridáme sterilizované uhorky a všetko necháme ďalších 10 minút prevariť. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, prípadne podľa chuti aj kvapkou sójovej omáčky.
- Ja som pridala ešte štipku mletého čili.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Azu po tatarsku s jasmínovou rýží.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Azu nach Tatar mit Jasminreis an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Azu tatár módra jázminrizzsel.
Najhorší recept neodporúčam v žiadnom prípade, chuť jedla = školská jedáleň
sto lidí, sto chutí