Zemiaková zapekanka

Recept Zemiaková zapekanka

Pridal: NajLucka, 27.8.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca príloha k hlavnému jedlu alebo to môžeme podávať ako hlavné jedlo. Jednoduché, finančne nenáročné!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 27.8.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Prílohy

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kgzemiaky
250 gkyslá smotana
200 gtvrdý syr
2 kscibuľa
soľ a korenie
rastlinný olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky uvaríme v šupke a následne ich necháme vychladnúť. Očistíme ich a nakrájame na plátky hrubé cca 0,5 cm.
  2. Cibuľu nakrájame na mesiačiky alebo na malé kocky a na rozpálenom oleji na panvici ju osmažíme do zlata.
  3. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú dôkladne vymažeme olejom alebo maslom a naukladáme vrstvu zemiakov. Navrstvíme osmaženú cibuľku (kto nemá rád nemusí), potrieme kyslou smotanou, osolíme a okoreníme, navrstvíme strúhaný syr a postup opakujeme, kým neminieme všetky zemiaky.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť