NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zemiaková zapekanka
Zemiaková zapekanka
Recept Zemiaková zapekanka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   27.8.2021

Zemiaková zapekanka

Vynikajúca príloha k hlavnému jedlu alebo to môžeme podávať ako hlavné jedlo. Jednoduché, finančne nenáročné!

Suroviny

Budeme potrebovať:

1 kg
zemiaky
250 g
kyslá smotana
200 g
tvrdý syr
2 ks
cibuľa
soľ a korenie
rastlinný olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky uvaríme v šupke a následne ich necháme vychladnúť. Očistíme ich a nakrájame na plátky hrubé cca 0,5 cm.
  2. Cibuľu nakrájame na mesiačiky alebo na malé kocky a na rozpálenom oleji na panvici ju osmažíme do zlata.
  3. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú dôkladne vymažeme olejom alebo maslom a naukladáme vrstvu zemiakov. Navrstvíme osmaženú cibuľku (kto nemá rád nemusí), potrieme kyslou smotanou, osolíme a okoreníme, navrstvíme strúhaný syr a postup opakujeme, kým neminieme všetky zemiaky.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár