Zeleninové sabdží

Recept Zeleninové sabdží

Pridal: rebeka, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Počas týchto horúcich dní sa mi veľmi nechce tráviť veľa času v kuchyni a poviem vám pravdu, nechce sa mi ani veľmi jesť. Postačí nakrájaný melón alebo iné ovocie, prípadne nakrájaná surová zelenina zo záhrady. Ale nie každý deň, samozrejme niekedy to chce aj teplú stravu a mäso mi v teple nejako nejde dole krkom. Tak som vyskúšala pripraviť zeleninový tanier. Je neskutočne chutný a ak máte radi zeleninu, odporúčam vám vyskúšať. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

4 lyžiceolivový olej
1 kscibuľa
4 strúčikycesnak
200 gkarfiol
200 ghlávková kapusta
2 ksmrkva
2 ksparadajka
1 kscuketa
3 kszemiak
1 plechovkacícer v slanom náleve
1 lyžicaindické karí
2 lyžičkydrvený rímsky kmín
2 lyžičkydrvený koriander
chilli paprička alebo chilli korenie z mlynčeka Kotányi
1 bal.kokosové mlieko
soľ
hrsťčerstvý koriander alebo petržlen

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo woku rozpálime olej (alebo ghí), pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme nasekaný cesnak, všetko korenie a necháme rozvoňať. Pozor na prepálenie, zhorklo by to.
  2. Pridáme trochu vody, cca 100 ml, karfiol rozobratý na malé ružičky, na klinky pokrájanú mrkvu, nadrobno pokrájanú čili papričku, cuketu, na väčšie kúsky pokrájanú kapustu a zemiaky.
  3. Paradajky narežeme do kríža, sparíme vriacou vodou, po chvíli schladíme, ošúpeme, pokrájame a pridáme taktiež do panvice. Osolíme a dusíme do mäkka cca 20 - 30 minút.
  4. Pridáme kokosové mlieko a cícer (ten dáme do sitka, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať) a ešte 10 minút prehrievame. Podľa chuti dosolíme. Na tanieroch posypeme nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
  5. Podávame s ryžou, pečivom alebo len tak, bez ničoho.

Môj blog: Varenie s Tomom

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť