NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zeleninové sabdží
Zeleninové sabdží
Recept Zeleninové sabdží
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   23.6.2021

Zeleninové sabdží

Počas týchto horúcich dní sa mi veľmi nechce tráviť veľa času v kuchyni a poviem vám pravdu, nechce sa mi ani veľmi jesť. Postačí nakrájaný melón alebo iné ovocie, prípadne nakrájaná surová zelenina zo záhrady. Ale nie každý deň, samozrejme niekedy to chce aj teplú stravu a mäso mi v teple nejako nejde dole krkom. Tak som vyskúšala pripraviť zeleninový tanier. Je neskutočne chutný a ak máte radi zeleninu, odporúčam vám vyskúšať. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
4 lyžice
olivový olej
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
200 g
karfiol
200 g
hlávková kapusta
2 ks
mrkva
2 ks
paradajka
1 ks
cuketa
3 ks
zemiak
1 plechovka
cícer v slanom náleve
1 lyžica
indické karí
2 lyžičky
drvený rímsky kmín
2 lyžičky
drvený koriander
chilli paprička alebo chilli korenie z mlynčeka Kotányi
1 bal.
kokosové mlieko
soľ
hrsť
čerstvý koriander alebo petržlen
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vo woku rozpálime olej (alebo ghí), pridáme na kocky pokrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Pridáme nasekaný cesnak, všetko korenie a necháme rozvoňať. Pozor na prepálenie, zhorklo by to.
  2. Pridáme trochu vody, cca 100 ml, karfiol rozobratý na malé ružičky, na klinky pokrájanú mrkvu, nadrobno pokrájanú čili papričku, cuketu, na väčšie kúsky pokrájanú kapustu a zemiaky.
  3. Paradajky narežeme do kríža, sparíme vriacou vodou, po chvíli schladíme, ošúpeme, pokrájame a pridáme taktiež do panvice. Osolíme a dusíme do mäkka cca 20 - 30 minút.
  4. Pridáme kokosové mlieko a cícer (ten dáme do sitka, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať) a ešte 10 minút prehrievame. Podľa chuti dosolíme. Na tanieroch posypeme nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
  5. Podávame s ryžou, pečivom alebo len tak, bez ničoho.

Môj blog: Varenie s Tomom

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár