Zdravší dezert - mrkvový koláč s citrónovou polevou

Recept Zdravší dezert - mrkvový koláč s citrónovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Máte chuť na zdravší dezert? Pripravte si mrkvový koláč s citrónovou polevou.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

3 ksvajce
170 gkryštálový cukor
90 mlrastlinný olej
200 gmrkva
100 ghrozienka
1 lyžičkanastrúhaná citrónová kôra
1 lyžičkanastrúhaná pomarančová kôra
180 gpolohrubá múka
2/3 lyžičkyjedlá sóda
1/2 lyžičkyškorica
1/3 lyžičkymuškátový orech
120 gkyslá smotana
170 gsmotana na šľahanie
šťava z 1 citróna
vanilkový extrakt

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny. V druhej miske si mrkvu, kôru z pomaranča a citróna nastrúhame na jemnom strúhadle a spojíme.
  2. Múku, škoricu a muškátový orech si zmiešame v druhej miske. Hrozienka si namočíme v teplej vode a necháme odstáť minimálne hodinu, aby napučali - potom ich osušíme na papierovom obrúsku. Následne ich posypeme 1 lyžicou múky a premiešame.
  3. Do vyšľahaných vajíčok pridáme nastrúhanú zmes mrkvy, pomaranča a citróna. Pridáme olej, arómu, hrozienka a sódu. Ako posledné pridávame múku zmiešanú so škoricou a muškátovým orechom. Dôkladne premiešame a vylejeme do formy na pečenie, ktorú sme si vymazali olejom.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút. Kontrolujeme špáradlom. Ak sa nám na špáradlo nenalepí žiadne cesto, korpus je hotový.
  5. Smotanu na šľahanie si vylejeme do misky. Pridáme citrónovú šťavu a kyslú smotany. Dôkladne vymiešame na hustejší krém.
  6. Krém navrstvíme na upečený a vychladnutý korpus. Ozdobíme podľa seba. Necháme stuhnúť, nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť