Zázrak z kvalitnej čokolády

Recept Zázrak z kvalitnej čokolády

Pridal: Gaštanka, 19.7.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kvalitná čokoláda (70 a viac %) dokáže urobiť s koláčom divy. Vynikajúce čokoládové rezy.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Gaštanka, 19.7.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
100 gkryštálový cukor
200 gmaslo
100 ghorká čokoláda
4 lyžicepolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva

Krém:

500 mlsmotana na šľahanie
200 ghorká čokoláda
1 lyžicakryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 20 x 35 cm a vyložíme ho papierom na pečenie.
  2. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme rozpustené maslo a čokoládu. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
  4. Čokoládu rozpustíme spolu s cukrom na miernom ohni za stáleho miešania a odstavíme. Smotanu mierne ohrejeme a za stáleho miešania pridáme rozpustenú čokoládu s cukrom. Dôkladne spojíme a nalejeme na cesto. Používame vyšší plech.
  5. Odložíme do chladničky stuhnúť a nakrájame na úhľadné rezy. Smotana s čokoládou stuhne, ak nie - potom ste ju prevarili a nie ohriali.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť