NajRecept.sk Dezerty Múčniky Zázrak z kvalitnej čokolády
Zázrak z kvalitnej čokolády
Recept Zázrak z kvalitnej čokolády
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Gaštanka    ·   19.7.2021

Zázrak z kvalitnej čokolády

Kvalitná čokoláda (70 a viac %) dokáže urobiť s koláčom divy. Vynikajúce čokoládové rezy.

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
200 g
maslo
100 g
horká čokoláda
4 lyžice
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva

Krém:

500 ml
smotana na šľahanie
200 g
horká čokoláda
1 lyžica
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 20 x 35 cm a vyložíme ho papierom na pečenie.
  2. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme rozpustené maslo a čokoládu. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
  4. Čokoládu rozpustíme spolu s cukrom na miernom ohni za stáleho miešania a odstavíme. Smotanu mierne ohrejeme a za stáleho miešania pridáme rozpustenú čokoládu s cukrom. Dôkladne spojíme a nalejeme na cesto. Používame vyšší plech.
  5. Odložíme do chladničky stuhnúť a nakrájame na úhľadné rezy. Smotana s čokoládou stuhne, ak nie - potom ste ju prevarili a nie ohriali.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár