NajRecept.sk Dezerty Koláče Zákusok Eva - tradičný orechový zákusok našich starých mám
Zákusok Eva - tradičný orechový zákusok našich starých mám
Recept Zákusok Eva - tradičný orechový zákusok našich starých mám
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   6.6.2023

Zákusok Eva - tradičný orechový zákusok našich starých mám

Tradičný zákusok Eva, plný orieškov. Na vrch čokoládová poleva a tento tradičný recept je hotový. Kto má rád orechové zákusky, určite si pochutná. Autor: Karambola

25 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
žĺtok
100 ml
voda
250 g
práškový cukor
100 ml
olej
200 g
hladká múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
4 ks
bielok
1 pohár (podľa chuti)
džem

Náplň:

5 ks
žĺtok
230 g
práškový cukor
150 g
maslo
30 g
kakao
150 g
mleté vlašské orechy
5 ks
bielok

Na vrch:

podľa chuti
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do tuhej peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. 
  2. Na záver primiešame sneh zo 4 bielok a natrieme na plech, ktorý sme vymastili tukom a vysypali múkou. 
  3. Dáme piecť na 180 stupňov na cca 15 minút - na poloupečené cesto natrieme džem. 
  4. Vymiešame žĺtky s cukrom a maslom, pridáme kakao a mleté orechy. Na záver už len ručne a jemne primiešame vyšľahaný sneh z bielkov a nanesieme na džem. 
  5. Dáme upiecť na cca 20 minút a vrch polejeme čokoládovou polevou. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár