Za málo peňazí veľa muziky. Fantastický krémový zákusok s čokoládovou polevou.

Recept Za málo peňazí veľa muziky. Fantastický krémový zákusok s čokoládovou polevou.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nepotrebujete smotanu na šľahanie, kyslú smotanu ani tvaroh. Pokiaľ Vám niekto povie krémový zákusok, určite si predstavíte poriadnu dávku šľahačky, alebo nejaký sladký tvarohový, alebo vanilkový pudingový krém. Objavila som ale vynikajúci krémový zákusok aj bez týchto surovín. Je šťavnatý, sladký a iste zožne veľký úspech aj u Vás doma. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

4 ksvajce
250 gkryštálový cukor
3 bal.vanilkový cukor
120 gmaslo
3 lyžicekakao
300 mlmlieko
300 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
štipkasoľ
čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s maslom, cukrom (100 g) a kakaom do tuhej peny. Pridáme mlieko a na záver aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút - sledujeme.
  3. Nad parou vyšľaháme bielky so štipkou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom (150 g) do tuhej lesklej peny.
  4. Túto penu nanesieme na cesto ešte za horúca. Necháme vychladnúť a vrch polejeme rozpustenou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť