Vianočné pečivo - oriešky s karamelovým krémom

Recept Vianočné pečivo - oriešky s karamelovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradícia je tradícia a u nás na vianočnom stole oriešky nesmú chýbať. Kakaové cesto sa krásne vyklápa z formičiek bez žiadneho vymazávania a vysypávania formičky. Autor: Kvietok278

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

320 gmaslo
160 gpráškový cukor
100 gmleté vlašské oriešky
420 ghladká múka
3 lyžicekakao
2 lyžicerum

Plnka:

1 plechovkasalko
250 gmaslo

Ďalej budeme potrebovať:

na obaleniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme oriešky, múku zmiešanú s kakaom a nakoniec cesto ochutíme rumom. Ak oriešky papajú aj deti, rum nahradíme esenciou.
  2. Spracované cesto odložíme do chladničky najlepšie na celú noc a druhý deň plníme cestom formičky. Formičky nemažeme tukom, ani nevysypávame múkou. Natlačíme prstom cesto do formičiek a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov presne 15 minút.
  3. Po 15 minútach oriešky vyberiem a nechám ich vychladnúť cca 5 minút. Potom ich z formičky vyberiem na papier na pečenie a nechám ich vychladnúť. Krásne sa vyklápajú, bez toho aby sa lámali.
  4. Salko varíme v hrnci cca 2,5 hodiny (môžete už kúpiť v obchode karamelové, ale ja som karamelové nemohla nikde v obchode nájsť, tak som ho klasicky uvarila). Maslo vymiešame do peny, postupne pridáme salko a naplníme oriešky.
  5. Oriešky nakoniec obalíme v práškovom cukre a môžeme papať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť